Diğer Haberler
Acil Müdahale Görevlileri Tesisinizde Güvende Olabilir mi?
Acil Müdahale Görevlileri Tesisinizde Güvende Olabilir mi?

Acil müdahale ekipleri hakkında düşündüğümüzde, onların geleceklerini ve bizim için acil durumlarla ilgileneceklerini varsayma eğilimindeyiz. Yine de bu polis memurlarının, itfaiyecilerin ve sağlık görevlilerinin güvenliğini sık sık düşünmüyoruz. İşletmenizde acil bir durum olursa bu kişilerin hızlı bir şekilde tesisinize girmesi, soruna giden yolu bulmaları ve işlerini yapmaları gerekecektir.

 

Ne yazık ki, bu işçilerin görev sırasında yaralanması nadir değildir. Yanan binalar, kimyasal dökülmeler, soygunlar ve kapalı alan kurtarma işlemleri tehlikeli durumlardır. İdeal olarak, tesisinizin kendisinin gezinmesi zor olduğu için tehlikeli bir duruma katkıda bulunmasını istemezsiniz. Acil müdahale ekiplerinin işlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için bu beş adımı uygulayın.

 

Acil Durum Müdahale Görevlilerine Yardım İçin 5 İpucu

 

  1. Yürüyüş Yollarını Temiz Tutun

 

Çalışanlarınız arasında kaymaları, takılmaları ve düşmeleri önlemek için yürüyüş yollarını, koridorları ve insanların yürümesi gereken diğer alanları açık tutmak önemlidir. Bunu yapmak acil müdahale ekiplerine de yardımcı olacaktır. Bu insanların yavaşlaması, dağınıklık ve diğer engellerin etrafından dolaşması gerekiyorsa, bu bir yangının büyüyebileceği veya tıbbi yardıma ihtiyacı olan birinin beklemesi gerekeceği anlamına gelir.

 

Dağınıklık o kadar büyük bir soruna neden olabilir gibi görünmeyebilir, ancak sağlık görevlilerinin tıbbi ekipmanı döndürmesi gerekip gerekmediğini hayal edin; bu dağınıklık gerçekten engel olabilir.

 

  1. Posta Yolu Tabela

 

Tesisinizin, acil çıkış yolları ve yangınla mücadele ekipmanı için talimatlar gibi yol levhaları yerleştirmesi gerekir, bu nedenle zaten yeterli miktarda yol levhasına sahip olmalısınız.

 

Çalışanları ve ziyaretçileri ilgili yerlere yönlendiren ek işaretler, acil durum müdahale ekiplerine de yardımcı olacaktır. İnsanların depoyu, dinlenme odasını ve tuvaletleri bulmasına yardımcı olan işaretler, acil durumun türüne bağlı olarak birilerini doğru yöne işaret edebilir. Çıkış işaretleri ayrıca, müdahale ekiplerinin işlerini bitirdikten sonra binadan çıkış yollarını hızla bulmalarına yardımcı olacaktır. Sağlık görevlileri, örneğin yaralı bir işçiyi ambulansa götürmeye çalışıyorsa, bu işaretler kritik olacaktır.

 

Bir adım daha ileri gitmek ve insanların iş yerinizde gezinmesine yardımcı olacak net koridorlar oluşturmak istiyorsanız, yürüyüş yollarını belirlemek için zemin işaretleme bandı da kullanabilirsiniz.

 

Tehlike İşaretleri Sonrası

 

İşyerindeki tehlikeli makineler, tehlikeli kimyasallar, yüksek sesler ve diğer riskler konusunda çalışanları uyaran tehlike işaretleri, bazı durumlarda acil müdahale ekipleri için de faydalı olacaktır. Örneğin, tehlikeli bir kimyasal sızıntı meydana gelirse, asılan etiketler, müdahale edenlere hangi maddelerle uğraştıklarını hızlı bir şekilde iletebilir.

 

Bazı durumlarda, bu bilgiyi doğrudan yanıtlayıcılara iletecek kişilerin olabileceği doğrudur, ancak bunun her zaman böyle olacağını varsayamazsınız. İş yerinizi işaretler ve etiketlerle görsel hale getirmek, acil müdahale ekiplerinin bir durumla hızlı bir şekilde başa çıkma becerisini artıracaktır.

 

Etiket Boruları

 

Boruları etiketlemenin acil bir durumla ne kadar alakalı olduğunu merak ediyor olabilirsiniz, ancak bir borunun ve içindekilerin dahil olduğu bir kaza meydana gelirse, boru etiketleri, hızlı bir şekilde çözülen bir durum ile ciddi bir sorun arasındaki fark olabilir. Acil müdahale ekipleri, kırılan veya sızdıran bir borunun içinde ne olduğunu bilmediklerinde, yaptıkları şeyi durdurmak ve hangi maddeyle uğraştıklarını bulmak zorunda kalabilirler. Bir boru tehlikeli bir şey içeriyorsa, farkında olmadan o maddeye de maruz kalabilirler.

 

Yangın veya deprem gibi daha büyük çaplı bir kazada, birçok borunun hasar görmesi olasıdır ve acil durum müdahale ekiplerinin tehlikeli bir sızıntı olup olmadığını belirlemesi gerekecektir.

 

Boru etiketleri, boru içeriğinin hızlı bir şekilde iletilmesine olanak tanır ve bir boru işaretleme sisteminin uygulanması, çalışanlarınızın da hayatını kolaylaştıracaktır. (Endüstri standartları bu boruları işaretlemenizi gerektirir.)

 

Delikleri, Açıklıkları ve Kenarları Koruyun

 

İnsanlar tesisinizden aceleyle geçerken açıklıklar ve kenarlar gibi engelleri fark etmemeleri mümkündür. Bu tehlikelerin etrafına veya yakınına korkuluklar, ayak tahtaları ve diğer fiziksel engeller koymak, ziyaretçilerin (ve çalışanlarınızın!) korunmasına yardımcı olacaktır.

 

Bunu yaparken, daha az kaygan hale getirerek yürüme yüzeyini de daha güvenli hale getirmeyi düşünün. Rampalar, yükleme rıhtımları ve merdivenlerin tümü kayma ve takılma tehlikeleri oluşturabilir ve zemine kaymayı önleyici bant uygulanması ek bir kazayı önlemeye yardımcı olabilir.

 

Acil Durum Müdahale Ekipleri ile Planlayın ve İletişim Kurun

 

Acil müdahale ekiplerine yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeylerin çoğunun, kendi çalışanlarınızı korumak için zaten yapmanız gereken şeyler olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Yine de, acil müdahale ekipleri göz önünde bulundurularak bunları düşünmeye değer. Bir işçi tesisiniz hakkında zaten bilgi sahibidir, ancak bir acil durum müdahale görevlisi olmayabilir; bu, tesisinize yeni gelen bir kişinin bakış açısından yürüme yolları, tabelalar ve tehlikeler hakkında düşünmeniz gerektiği anlamına gelir.

 

Tesisinizde acil durum müdahale ekiplerinin gezinmesini kolaylaştırmak için yukarıdaki adımları atmanın yanı sıra, bir adım daha ileri gidebilir ve yerel acil müdahale servisleriyle iş yeriniz hakkında önceden iletişim kurabilirsiniz. İşletmenizin acil durum planları hakkında önemli bilgileri polise ve itfaiyeye iletmek, acil bir durumda işlerin daha sorunsuz yürümesini sağlayabilir. İşyerinizde dökülmelere ve patlamalara yol açabilecek tehlikeli maddeler kullanılıyorsa veya bir işçinin sıkışıp kalabileceği çok sayıda kapalı alana sahipseniz, müdahale ekiplerinin ne tür bir durumla uğraşacakları konusunda zaten bir fikir sahibi olmaları için bu bilgileri paylaşmak iyi bir fikirdir.

 

Kazalardan korunmak ve daha fazlası için ürün galerimize göz atın.