Diğer Haberler
Sektörünüz İçin Doğru İş Güvenliği Eldivenlerini Nasıl Seçersiniz
Sektörünüz İçin Doğru İş Güvenliği Eldivenlerini Nasıl Seçersiniz

İş eldivenleri olmazsa olmazımızdır.

 

Ancak tüm iş yeri eldivenleri sektörünüz için iyi değildir.

 

Doğru iş yeri eldivenlerini satın almak, tıbbi acil durumlarda maliyetten tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Çünkü el yaralanmaları her yıl acil servislere yaklaşık bir milyon işçinin gitmesine sebep olmaktadır.

 

Ne yazık ki, bu işçilerin çoğu yanlış eldiven giymiş kişilerdir, ya da eldivenleri yaptıkları işlerle uygun değildir.

 

Sektörünüz için doğru iş yeri koruyucu eldivenlerini nasıl seçeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

 

Eldiven için yeni ve eski çalışanların ellerini ölçün

 

Evet, uygun eldivenleri alabilmeniz için çalışanlarınızın ellerinin ölçüsünü almalısınız. Eldivenler, ellerinize uymadığında yeterli koruma sağlamazlar. Ayrıca çalışanlarınızın ellerini özgürce ve mümkün olduğunca sorunsuz kullanma becerisini de azaltırlar.

 

Bu nedenle eldiven satın alırken veya eski çalışanlar için eldiven değiştirirken yeni çalışanların ellerini ölçmelisiniz.

 

İş yerinizin ihtiyaçlarını karşılayan eldiven türlerini öğrenin

 

Farklı eldiven türleri vardır ve sektörünüze bağlı olarak değişen derecelerde koruma sağlarlar.

 

İşte eldiven türleri ve sağladıkları koruma:

 

Pamuklu ve kumaş eldivenler: Çalışanlarınızın ellerinin temiz ve aşınmaya karşı korunmasını istiyorsanız, sert veya keskin malzemelerle iş yapmadıkları sürece ihtiyacınız olan eldiven türü bu olabilir.

 

Deri eldivenler: İşyeri rutininiz kaynak içeriyor mu? Çalışanlarınızı kıvılcımlara ve orta derecede ısıya karşı korumak için deri eldivenler alın. Deri eldiven giyerek de kesik ve aşınma riski en aza indirilebilir.

 

Kaplamalı kumaş eldivenler: İşiniz orta derecede konsantre kimyasalların kullanımını içeriyorsa kaplamalı kumaş eldivenler tam size göre. İşlenmekte olan belirli kimyasallara karşı koruma sağlayacak kadar güçlü olmaları koşuluyla, tipik olarak laboratuvar çalışmalarında kullanılırlar.

 

 

Kimyasal/sıvıya dayanıklı eldivenler: Bunlar, su çözeltileri veya asitler, alkaliler, tuzlar ve ketonların işlenmesi için doğal lateks/kauçuk eldivenleri içerir. Ayrıca nitrik asit, sülfürik asit, hidroklorik asit ve peroksit kullanımı için bütil kauçuk eldivenlere ihtiyaç duyulurken, neopren eldivenler hidrolik sıvılar, benzin, alkoller ve organik asitlerin taşınması için koruma sağlar. Klorlu solventlerin kullanımı için nitril kauçuk eldivenleri unutmamak gerekir.

 

Lastik, plastik veya sentetik eldivenler: Yağlar, solventler ve diğer kimyasallarla çalışıyorsanız bu tür eldivenleri tercih edin.

 

Alüminize eldivenler: Bu eldivenler kaynak, fırın ve dökümhane işleri için de mükemmeldir

 

Kevlar eldivenler: Kesilmeye ve aşınmaya karşı dayanıklıdır ve hem sıcağa hem de soğuğa karşı koruma sağlar.

 

Daha fazlası için el koruması için ürün galerimize göz atın.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi, Türkiye’nin en sağlam ve kaliteli ürünlerini sizlerle buluşturarak çalışanlarınızın sağlığını düşünür. Siz ve çalışanlarınız bizim için önemlisiniz!