Diğer Haberler
SOĞUK HAVALARDA İŞ ELDİVENİ ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER
SOĞUK HAVALARDA İŞ ELDİVENİ ALIRKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

Doğru soğuk hava eldiveni çifti soğuk havalarda yaşanması muhtemel donma sorununu  çözebilir. Soğuk hava eldivenleri için sayısız seçeneğin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Özel amacınıza uygun bir çift eldiven bulmak mümkündür, ancak neye ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz bu zordur.

                                  

Burada, bir çift soğuk hava iş eldivenindeki bazı ortak özellikleri inceleyeceğiz. 

 

NEDEN UYGUN SOĞUK HAVA İŞ ELDİVENLERİNE İHTİYACINIZ VAR?

 

Kendinizi sıcak ve güvende tutmak için soğuk havaya maruz kaldığınızda uygun kişisel koruyucu ekipman giymelisiniz. Katmanlar ve kaliteli bir ceket giymek hipotermiyi önlemeye yardımcı olacaktır. Su geçirmez ve yalıtımlı ayakkabı giymek siper ayağını önlemeye yardımcı olacaktır.

 

Hepimiz donma olayını duymuşuzdur. Elleriniz yeterince soğursa cilt ve doku donarak cilde zarar verir. Frostbite, tedavi etmek için tıbbi müdahale gerektirir ve dokuları çözme süreci son derece acı vericidir. Yanıklara benzer şekilde, donmanın da dört derecesi vardır.

 

Birinci derece  donma  en az şiddetlidir ve genellikle tedavisi kolaydır. Bu kozmetik donma seviyesi aynı zamanda donma kıskacı olarak da bilinir. Derinin yüzeyi donmaya başlar. Cildin rengi solmaya başlayacak ve elleriniz keskin bir acıyla uyuşmaya başlayacak. Bunu hissettiğinizde, daha derin bir donmayı önlemek için hemen ellerinizi ısıtın.

 

Elleriniz donmaya devam etmeden önce ellerinizi ısıtabilirseniz, tıbbi tedaviye ihtiyaç duymaktan ve ellerinize kalıcı olarak zarar vermekten kaçınacaksınız.

 

Dördüncü derece donma deri, doku, kas ve kemiğe ciddi şekilde zarar verir ve yok eder. Dördüncü derece donma, cildin rengini bozar veya siyah bırakır ve muhtemelen bir uzvun kesilmesine neden olur.

 

Soğuk koşullarda çalışmak ve soğuk alet ve malzemeleri tutmak donma başlangıcını hızlandıracaktır. Kaliteli bir çift su geçirmez kış iş eldiveni giymek, çalışırken ellerinizi daha uzun süre sıcak tutmanıza yardımcı olacaktır.

 

SOĞUK HAVALARDA İŞ ELDİVENİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

 

Bir çift soğuk hava eldiveni seçmek, neye ihtiyacınız olduğunu bilmenizi gerektirir. Her durum için mükemmel bir çift eldiven diye bir şey yoktur.

 

Eldiven pazarı, ne aradığından emin olmayan biri için kaotik bir yerdir, bu yüzden bazı ortak özellikleri inceleyelim.

 

Yalıtım

 

Bu muhtemelen bir çift soğuk hava iş eldiveninde aradığınız ilk şey olacaktır. Dışarıda derin negatiflere giren soğuk bir iklimde çalışıyorsanız, sürekli olarak 4 derece civarında olan soğutmalı bir tesiste çalışan birinden daha yalıtımlı bir eldiven isteyeceksiniz.

 

Ne yazık ki, eldiven yalıtımı için bir Amerikan standardı yoktur. Çoğu üretici, soğuk hava eldivenleri için önerilen çalışma sıcaklıklarını listeler. Alternatif olarak, soğuk hava eldivenleri için Avrupa standardına göre test edilmiş eldivenler bulabilirsiniz. EN511, üç ayrı test için bir derecelendirme gösterir. İlk iki test, eldivenin termal performansıyla ilgilidir.

 

İlk derece, konvektif soğuğa karşı dirençtir. Bu, eldivenin üzerinden geçen soğuk havaya karşı ne kadar iyi performans gösterdiğidir. Birden dörde kadar puan alabilir. Biri en düşük performans ve dördü en iyisi.

 

İkinci derecelendirme, "soğuk temas" direncidir. Bu derecelendirme aynı birden dörde puan sistemini de takip eder.

 

Su direnci

 

Son EN511 derecesi su geçirmezliktir. Bu bir geçme-kalma testidir. Rozet üzerinde sıfır veya X görürseniz bu, eldivenin testi geçmediği veya test için gönderilmediği anlamına gelir. Rozet üzerinde “bir” rakamını görüyorsanız bu, eldivenin suya dayanıklı olduğu anlamına gelir.

 

Suya dayanıklılık, soğuk ve ıslak koşullarda çalışanlar için çok önemlidir. Uzun süre soğuk, ıslak giysiler ve eldivenler giymek tehlikelidir ve donma ve hipotermiyi hızlandırabilir.

 

Kavrama

 

Birçok iş, belirli kavrama özelliklerine sahip eldivenler gerektirir. Tıpkı normal iş eldivenlerinde olduğu gibi, çeşitli saplara sahip kışlık iş eldivenleri alabilirsiniz. Avuç içi kaplama, eldivenlere tutamak eklemenin popüler bir yöntemidir.

 

En yaygın avuç içi kaplama türleri PU (poliüretan) ve nitrildir. Normal iş eldivenlerinden bahsederken, PU daha popüler bir seçenek olma eğilimindedir. PU kaplamalar çok hünerlidir ve bol miktarda tutuş sağlar.

 

Bu nedenle, kış eldivenleri için genellikle daha  nitril kaplı eldivenler bulacaksınız.

Eldiven üreticileri, tutacaklar için pek çok farklı seçenek sunar, o kulp için amaçlanan çalışma koşullarını öğrenmek için tüm üretici bilgilerini okuduğunuzdan emin olun.

 

Kesilme Direnci

 

Çalışma alanınızda kesilme tehlikesi varsa,  kesilmeye dayanıklı iyi bir çift eldivene ihtiyacınız vardır . Hem ABD hem de Avrupa'nın kesilmeye karşı dayanıklı standartları vardır. ANSI 105  ABD kesilmeye karşı dayanıklılık standardıdır ve kesilmeye karşı en düşük korumada A1'den kesilmeye karşı en yüksek korumada A9'a kadar derecelendirilmiştir.

 

EN388, Avrupa kesim derecelendirme standardıdır ve çok daha fazlasını kapsar. EN388 uyarınca eldivenler, aşınma, delinme direnci, yırtılma direnci, darbe koruması ve kesilme direnci (2 test) açısından derecelendirilebilir. Bu standart kapsamında test edilen eldivenlerin üzerinde alfanümerik bir sayı ile basılı bir rozet bulunur. Bu sayı size eldivenin her testte nasıl performans gösterdiğini söyleyecektir.

 

Çarpma Dayanıklılığı

 

Darbeye dayanıklı eldivenler, üzerine ağır bir şey düştüğünde ilk darbeyi elinizin arkasına dağıtmak için tasarlanmıştır. Toplam kuvveti azaltmada çok etkilidir.

 

Aktivite Düzeyi

 

Bu genellikle gözden kaçan bir faktördür. Düşünün ki dışarısı sıfır derece, bir işçinin işi tabela tutmak (flagger), diğeri ise çukur kazmak. İşaretçi, kazı yapan işçiden daha sıcak bir çift eldivene ihtiyaç duyacaktır. Her iki işçi de aynı soğuk hava kıyafetlerini giyerse, kazı yapan işçi muhtemelen aşırı ısınır.

 

DOĞRU UYUMU SEÇMEK

 

Bu son nokta, soğuk hava eldivenlerine özgü değildir. Bu, herhangi bir iş eldiveni ve dürüst olmak gerekirse, herhangi bir iş kişisel koruyucu ekipman için geçerlidir. Doğru oturduklarından emin olmalısınız. Uygun olmayan eldivenler etkisizdir ve tehlikeli olabilir.

 

Eldivenleriniz çok küçükse ve parmaklarınız eldivenin parmaklarından daha uzunsa veya eldiven avuç içini çok sıkı tutuyorsa, çok çabuk sorunlarla karşılaşırsınız. Bütün gün bu eldivenleri takarsanız, ellerinizin kan dolaşımını kaybedebilir, bir şeyleri düşürebilir ve temel görevleri yapmakta zorluk çekebilirsiniz.

 

Gereksiz yere büyük eldivenler de bir tehlikedir. Fazla malzeme makinelere takılabilir ve aynı zamanda üzerinde çalışmak zordur.

 

Hangi beden çiftinin doğru olduğunu bulmak zor. Pek çok üretici, doğru çiftin nasıl seçileceğine ilişkin beden çizelgeleri veya bilgiler sunar. Satıcıyla iletişime geçmekten ve soru sormaktan korkmayın. Bir müşteri bizimle her iletişime geçtiğinde, doğru bedeni bulmalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

HAZIR OL

 

Daha soğuk aylar gelmeye başladığında, sıcak kalmak için ihtiyacınız olan tüm donanıma sahip olduğunuzdan emin olun. Her zaman birkaç çift soğuk hava eldiveni bulundurmanızı öneririz. Bir çift çok soğur veya ıslanırsa, ellerinizi kurtarmak için her zaman başka bir çift giyebilirsiniz.

 

Beta İş Güvenliği, çeşitli özellik kombinasyonlarına sahip harika bir soğuk hava eldivenleri yelpazesine sahiptir.

Ürün galerimize bir göz atın ve herhangi bir sorunuz varsa bize bildirin.