Diğer Haberler
Orman Yangınları Kategorileri ve Doğru KKD Nasıl Seçilir
Orman Yangınları Kategorileri ve Doğru KKD Nasıl Seçilir

İtfaiye teçhizatı, her yıl milyonlarca dönümlük çayır, orman ve bitki örtüsünü etkileyen orman yangınlarıyla mücadele etmek için yorulmadan çalışan cesur kadın ve erkekleri korur.

 

Ulusal Yangından Korunma Derneği'nden alınan veriler, yılda 50.000'den fazla yangının ABD genelinde milyonlarca dönümlük alanı yaktığını gösteriyor, ve bunun dünya genelini düşündüğünüzde daha fazla alana yayıldığını gösteriyor.

 

Ne tür yangınlar dünyanın manzarasını tehdit ediyor ve iş için doğru türde orman yangın söndürme teçhizatını nasıl belirlersiniz?

 

Orman yangınları ve ihtiyaçlarınız için doğru türdeki orman yangını ekipmanı hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

Orman Yangını Türleri

 

İki ana yangın kategori vardır: yapısal yangınlar insan yapımı nesneleri ve binalar, evler ve arabalar gibi işgal edilen arazileri yakar; orman yangınları, aksine, bitki örtüsünü ve açık arazileri yakan yangınlardır.

 

Yabani arazi yangınları da iki ayrı kategoriye ayrılır: orman yangını ve öngörülen yangın.

 

Orman Yangını nedir?

 

Orman yangını, ağaçlar, otlar ve çalılar dahil olmak üzere yüksek bitki örtüsü ve yanıcı yakıt bulunan bölgelerde sıklıkla meydana gelen yapısal olmayan yangınları tanımlayan genel bir terimdir.

 

Orman yangınları, "bastırma" veya "bastırma olmayan" yangınlar olarak adlandırılabilir, ancak yangınların çoğu, kurulmuş bir yangın yönetim planına göre izlenir ve yönetilir.

 

Öngörülen Ateş nedir?

 

Öngörülen bir yangın programı, ekosistemleri restore etmek ve sürdürmek ve orman yangınlarının olumsuz etkilerini sınırlamak için otların, çalıların ve ağaçların stratejik olarak kaldırılmasını destekler. Öngörülen yangın, bir bölgede birikmiş olan yakıtları ortadan kaldırmak için ayrıntılı bir planla ateşlenir ve feci bir orman yangını olasılığını önler.

 

Bu orman yangınlarının tutuşmasına neden olan nedir?

 

Orman yangınlarının neredeyse yüzde 90'ı insanlardan kaynaklanıyor.

 

Yangın riski, büyük ölçüde sıcaklık, nem, rüzgar, yağmur, kuraklık koşulları ve arazideki nem gibi doğal ortam koşullarına bağlıdır. Bu faktörler yangın için elverişli bir şekilde birleştiğinde, bir orman yangınının başlaması, yayılması ve söndürülmesi zor hale gelmesi mümkündür.

 

İtfaiye Zorlukları

İtfaiyeciler genellikle kendilerini zorlu arazilerde yangınlarla mücadele ederken bulurlar. Seyrek ve geniş ormanlık alanlar, uçurumlar, çayırlar ve yoğun ormanların tümü benzersiz, fiziksel olarak zorluklar sunar. İtfaiyecilerin güç ve dayanıklılık açısından en üst düzeyde fiziksel durumda olmaları ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere zor görevleri yerine getirme becerisine sahip olmaları gerekir:

 

  • Gerekli yangınla mücadele araçlarını (hortumlar, baltalar, telsizler vb.) taşıyın ve kullanın.
  • Hem skidder'ları hem de buldozerleri koruyun ve kullanın.
  • Helikopterlerden su bombalama operasyonları gerçekleştirin.
  • Ağaç kesmek, hendek kazmak ve yanan alanlara su pompalamak gibi zor fiziksel görevleri gerçekleştirin.
  • Potansiyel olarak yeni bir yangın başlatabilecek sıcak noktaları belirlemek için devriye görevlerine katılın.
  • Mesleğin zorlukları nedeniyle, orman itfaiyecilerinin araziden bağımsız olarak hızlı ve verimli manevra yapmalarını sağlayan orman yangını teçhizatına ve KKD'ye sahip olması önemlidir.

 

İş için gerekli yangın teçhizatı

 

İtfaiyeciler, çok yönlü, konforlu KKD ile donatılmışken tüm görevlerini yerine getirmelidir. Her itfaiyecinin koruyucu donanımı aşağıdaki standartları karşılamalıdır:

 

  • Başı ve vücudu tamamen korur
  • Solunum sistemini tamamen korur
  • Farklı koşullarda kullanılabilecek kadar çok yönlüdür
  • Uzun süre giyilebilecek kadar rahattır
  • Güvenlik standartlarını karşılamaya devam ederken mümkün olduğunca hafiftir

 

Tam teçhizatlı iş kıyafeti seçmek yerine vahşi araziye özel itfaiye teçhizatı seçmek, sadece zorlu orman arazisini yönetmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda teçhizat yatırımınızı da korur. Her yangın için doğru ekipmanı seçmek, itfaiyecilerin her benzersiz yangın yeri ortamında çalışırken desteklenmesine yardımcı olur.

 

Gelişmiş itfaiyeci katılım teçhizatı, itfaiyecileri yangınla ilgili acil durumların tehlikelerinden korumak için kritik öneme sahiptir, ancak itfaiyecilerin her aramada bir dizi tam bunker teçhizatına ihtiyacı yoktur.

 

Yüksek koruyuculuk sağlayan iş kıyafetlerimize göz atmak için tıklayın.