Diğer Haberler
Sıcak Ortamlarda Kişisel Koruyucu Ekipman Giymenin Önemi
Sıcak Ortamlarda Kişisel Koruyucu Ekipman Giymenin Önemi

Sıcak ve nemli ortamlarda çalışırken, gerekli kişisel koruyucu ekipmanın kullanılması kısa sürede rahatsız edici ve can sıkıcı hale gelebilir. Personel, özellikle sıcak iklimlerde, bir uçağı zımparalarken ve boyarken bu rahatsızlıktan dolayı genellikle kişisel koruyucu ekipmanlarını çıkarır. Kişisel koruyucu ekipmanın çıkarılması tehlikeli bir uygulamadır. Gerekli kişisel koruyucu ekipman giyilmemesi ciddi mesleki tehlikelere yol açabilir.

 

Sıcaklıklar ve nem arttıkça, bakım görevlilerinin, özellikle uçakları zımparalarken ve boyarken, kişisel koruyucu ekipman gerektiren belirli görevleri yerine getirmesi gerekir. Uçak boyama ve boya çıkarma işlemleri, personeli boyada bulunan yüksek düzeyde toksik maddelere maruz bırakabilir. Havacılık filoları, neredeyse her gün sprey boyama ve zımparalama gibi korozyon önleme uygulamalarını kullanır. Astarlar, boyalar ve cilalar gibi kaplamalar, uçağı zımparalarken veya spreyle boyarken akciğerlere veya cilde emilebilen tehlikeli kimyasallar olan izosiyanat bileşikleri içerir. İzosiyanatların, insanlar tam yüz solunum cihazıyla yeterince korunmadığı takdirde solunum sorunlarına neden olma olasılığı yüksektir.

 

Bir kişinin izosiyanatlara maruz kalması belirli bir seviyeye ulaştığında, kullanılan boya ve diğer kaplamalara karşı hassaslaşabilir ve alerjik hale gelebilir. Bu hassasiyet, astım ve diğer akciğer rahatsızlıkları gibi solunum problemlerinin yanı sıra gözlerde, burunda ve boğazda tahrişe neden olur ve uzun vadede potansiyel olarak kariyere son veren bir sağlık tehlikesine dönüşebilir. Maruz kalma süresi değişir ve maruz kalmanın bir reaksiyonu tetikleyeceği belirli bir süre yoktur. Bir insan 30 yıl hiç kaza yapmadan boyama yapabilir veya çok daha kısa sürede birdenbire alerjik olabilir. Havacılık bakım teknisyenleri kendilerini boyaya, özellikle de izosiyanatlara maruz kalma tehlikelerinden neden ve nasıl koruyacaklarını anlamalıdır.

 

Zımparalayıcılar ve boyacılar için çalışma alanlarındaki diğer teknisyenlere dikkat etmeleri de önemlidir. Bakım liderleri, diğer bakım teknisyenlerinin maruziyetini en aza indirmek ve gerekli kişisel koruyucu ekipmanın uygun şekilde giyilmesini teşvik etmek için uçak zımparalama ve boyama işlemlerini planlamalıdır. Isı endeksinin etkisini azaltmak için çalışma saatlerini değiştirmek de uzun vadede fayda sağlayabilir. Değiştirilmiş çalışma programına bazı örnekler, korozyon çalışma merkezinin sıcaklık daha düşükken kontrol ortasında çalışmasını sağlamak veya değiştirilmiş bir hafta sonu gece vardiyasında diğer teknisyenler varken tehlikesiz hazırlık çalışmaları yapmak ve sadece hafta sonu minimum olduğunda boyama yapmaktır. Duruma bağlı olarak, özellikle sıcak ve nemli ortamlarda çalışırken işçiler için zorunlu su veya dinlenme molaları verilmesi gerekebilir.

 

Zararlı toz ve duman içeren kirli havayı solumaktan kaynaklanan meslek hastalıklarını kontrol etmek için personel, çalıştıkları ortamlardan bağımsız olarak her zaman doğru kişisel koruyucu ekipmanı giyerek kendilerini korumalıdır. Teknisyenler, bulundukları tehlikeli maddeler için güvenlik bilgi formlarına aşina olmalıdır. Günlük olarak çalışan ve uzun vadeli sağlık ve zindelik için kendilerini korumak için öngörülen kişisel koruyucu ekipmanı giymelidir. Bir uçak bakım teknisyeni olarak, günlük iş görevinizi yerine getirirken karşılaştığınız tehlikelerin çoğu, işten yıllar sonrasına kadar fark edilmez. Kendinizi izleyin ve rahatsız olduğunuzda veya kendinizi açığa çıkarmaya devam etmek yerine yorgunluk başladığında tehlikeden uzaklaşın.

 

Liderliğin, bu ortamlarda çalışan personeli sürekli olarak izlemesi ve denetlemesi, doğru kişisel koruyucu ekipmanın kullanımını sağlaması ve personelinin refahını doğrulaması gerekir. Hava durumu kişisel koruyucu ekipmanın kullanımına etki etse bile, gerekli koruyucu ekipmanın uygulanması hayati önem taşır. Teknisyenlerinin maruz kaldığı tehlikeleri en aza indirmek bir bakım liderinin görevidir ve çoğu durumda çalışma programında yapılacak değişiklikler, kişisel koruyucu ekipman kullanımını teşvik etmek için çevre koşullarını değiştirmeye yönelik mükemmel bir ilk adımdır. Bu mümkün olmadığında, teknisyenlerin gerçekleştirdikleri görev adına belirlenen koruyucu yönergelere uyduklarını doğrulamak için risklerin başka yollarla hafifletilmesini sağlamalısınız.

 

Kişisel koruyucu ekipman ürün galerimize göz atmak için tıklayın.