Diğer Haberler
Ağır İş Makinaları Nasıl Güvenle Taşınır?
Ağır İş Makinaları Nasıl Güvenle Taşınır?

Ağır inşaat ekipmanlarını taşımak kolay bir iş değildir. Her yıl, pek çok işçi, ağır ekipmanları yanlış kullanmaları nedeniyle hayatlarını tehlikeye atmaktadır ve sonunda kazalarla karşı karşıya kalmaktadır.

 

Ağır sanayi makinelerinin taşınması söz konusu olduğunda, herhangi bir aksilik yaşanmaması için tüm güvenlik önlemlerinin eksiksiz olarak alınması ve hiçbir çalışanın hayatının tehlikeye atılmaması zorunludur. Aslında, güvenlik ilk ve en önemli öncelik olmalıdır ve işe başlamadan önce her işçiye uygun bir kılavuz yayınlanmalıdır.

 

Bu nedenle, işçinin güvenliğini sağlamak için en azından temelleri bu yazıda ortaya koymaya çalışıyoruz.

 

Kişi belirli bir konuda bilgi birikimine sahip olabilir, ancak dinamiklerle ilgili tüm bilgileri ve kılavuzları sağlayan profesyonel yönetmeliktir. Uzman rehberliği genellikle görmezden gelinir ve yalnızca, böyle olmaması gereken bir felaket meydana geldiğinde dikkate alınır. Aslında daha önce de bahsettiğimiz gibi herhangi bir felaket veya aksilik yaşamamak için hareket etme görevine başlamadan önce ilk tercih olmalıdır.

 

Tamamlayıcı Eğitim Seansları:

 

Eğitim, herhangi bir alanda başarılı olmanın veya mükemmel olmanın dayanak noktasıdır. Benzer şekilde, eğitime zaman ve sermaye yatırımı yapmak, çalışanların güvenliğini sağlamak için çok önemlidir. Ağır iş makinelerinin taşınmasıyla ilgili beceri ve bilgi birikimine aşina olmak son derece önemlidir ve bu ancak uzmanların gözetiminde eğitim yoluyla elde edilebilir. Buna ek olarak, makinenin özelliklerini (ağırlık, ataşmanlar vb.) önceden bilmek önemlidir, böylece hareket etmek kesinlikle doğal olan, ulaşılmaz bir iş olarak görülmez.

 

Uygun iş giysilerinin/kıyafetlerinin giyilmesi:

 

Her sosyal toplantı için zorunlu kıyafet olduğu gibi, ağır iş makinelerinin taşınması da uygun bir kıyafet yönetmeliği gerektirir. Birincisi olayın kutsallığını korumak iken, ikincisi güvenliği sağlamaktır.

 

Örneğin, makinelere yakalanma veya başkalarının yoluna çıkma ve düşme veya takılma gibi ciddi kazalara neden olabileceğinden, bol gömlekler veya bol pantolonlardan kaçındığınızdan emin olun. Bunun dışında kesinlikle her türlü takı takmaktan kaçının.

 

Ayrıca, kazaların büyük çoğunluğunun çalışanların ihmali, daha da önemlisi, uygun kıyafet giymemesinden kaynaklandığı sıklıkla bildirilmektedir. Unutulmamalıdır ki bu kadar önemli bir görevi yerine getirirken üniforma giymek ilkeldir. İş kıyafetleri yüksek görünürlüklü güvenlik giysisi (HVSA) olmalı ve iş ayakkabıları çelik burunlu çizmeler olmalıdır.

 

İletişim ve Kör Noktalar:

 

Etkili iletişim, hayatın hemen her alanında olduğu kadar işte de başarının nihai anahtarıdır. Sürekli iletişim söz konusu olduğunda, İki Yönlü telsiz veya iletişim araçları kullanışlı olabilir.

 

Yalnızca sürekli bilgi alışverişinin yardımıyla kör noktalar yakından izlenebilir ve hareketli ağır inşaat ekipmanlarının bu göz korkutucu işiyle ilgili risk ve tehlikeler en aza indirilebilir.

 

Buna ek olarak, kör nokta arasında veya arkasında herhangi biri olması durumunda potansiyel tehditlerin zamanında tespit edilebilmesi için gözcü ile bir bağlantı kurulması çok önemlidir.

 

Çalışma alanındaki insanların bir sonraki hareketinizi bildiğine dair hiçbir varsayımda bulunmayın. Taşınma sürecinin sınırlarına kimsenin girmeyeceğine dair resmi talimatlar vermek görevinizin bir parçasıdır.

 

Acele etmeyin:

 

Son teslim tarihlerinin ne kadar stresli olabileceği tamamen anlaşılabilir bir durumdur ve bu sürelerin peşinde koşarken, genellikle gelişigüzel çalışmak ve istemeden tehlikeyi davet etmekle sonuçlanır. Örneğin, ekipmanı aceleyle taşımak asla akıllıca bir fikir değildir.

 

Uzman, görevi daha kısa sürede yerine getiren değil, ilgili herkesin güvenliğini sağlarken, ayrılan zaman çerçevesinde akıllıca yapan kişidir.

 

Odaklanın ve stresin sizi yenmesine izin vermeyin. Son teslim tarihlerinin en az riskle nasıl karşılanacağı konusunda önceden zaman ayırmanız ve stratejiler geliştirmeniz önerilir. Profesyonel tavsiye ile birlikte dikkatli bir ön planlama, süreç boyunca daha az sorun ortaya çıkaracaktır.

 

Makinelerinizi Tanıyın:

 

Ekipmanı hareket ettirmeye yardımcı olarak herhangi bir makineyi kullanmadan önce, herhangi bir felaketi önlemek için kullanımını yeterince iyi öğrenin. Makine hakkında yeterli bilgi çok önemlidir. Servis yapıldığından ve eski veya hatalı bileşenlerin kullanılmadığından emin olun.

 

Yakıt doldururken veya tamir ederken ekipmanın kapatılması önerilir. Ayrıca, kullanımının güvenli olduğu ve olmaya devam edeceği gerçeğini takip etmek için hem ekipmanın hem de ataşmanların düzenli olarak denetlendiğini kesinlikle unutmayın. En önemlisi, belirli bir makinenin nasıl kullanılacağı konusunda herhangi bir karışıklık veya makine güvenliği ile ilgili herhangi bir soru olması durumunda uzman tavsiyesi almaktan çekinmeyin. Küçük şeyleri sıkı bir şekilde kontrol etmek, görevin güvenli bir şekilde tamamlanmasına yol açabilir.

 

Profesyonel Nakliyecileri İşe Alın:

 

Ağır sanayi ekipmanlarını taşımak herkesin işi değildir ve asla olamaz. Eğer üstesinden gelemeyeceğinizi düşünüyorsanız ve sonunda bir karışıklık yaratabileceğinizi düşünüyorsanız, profesyonel yardım almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Sonuçta, akıllı olmak en iyi seçenektir.

 

Profesyonel nakliyecilerin sadece makinelerin taşınmasına ve kaldırılmasına hizmet ettiği genel bir algıdır ki bu doğru değildir. Bir envanter listesi yapmaktan, paketlemekten, organize etmekten güvenli bir şekilde yüklemeye ve daha sonra boşaltmaya kadar yaptıkları işlerin farkındalardır ve bu da tamamen uzmanlıkla ilgilidir. Güvenilir bir ticari nakliyeci, masalar, dolaplar ve bölmeler dahil ofis mobilyalarını taşımanıza da yardımcı olabilir.

 

İş güvenliğiniz ve daha fazlası için ürün galerimize göz atın!