Diğer Haberler
Ofise güvenle dönmek için en iyi uygulamalar
Ofise güvenle dönmek için en iyi uygulamalar

Dünyanın dört bir yanındaki çalışanlar COVID-19 pandemisinin ardından (veya bir sonraki dalga) normale uyum sağladıkça, işyerine dönerken bir dizi duygu ve düşünce olabilir. Forbes'a göre çalışanların %94'ü stresli ve şirketler geçişi düzgün yönetmezse bu durum olumsuz bir etki yaratabilir.

 

Ofis, iş birliğine ve verimliliğe katkıda bulunarak, evin dikkat dağıtıcı unsurlarından uzak, odaklanmış bir ekip ortamında çalışma fırsatı sunabilir. Uzaktan çalışma aynı zamanda birçok fayda sağlarken, ofis ortamı somut ve odaklanmış bir işbirliğine izin verir.

 

Ancak, işyerine geri dönmekten çekinen veya korkan çalışanlar da var. Sağlık ve güvenlik, olası işten çıkarmalar ve genel sosyal kaygı ile ilgili endişeler, ofise döndüklerinde en iyi çalışanları bile etkileyebilir.

 

Peki bir şirket olarak ofise dönmenin endişesini ve stresini hafifletmek için ne yapabilirsiniz?

 

Ofiste sağlık ve güvenliğe katkıda bulunan politikaları yürürlüğe koyarak ve bilimsel kanıtlarla desteklenen güvenilir kaynaklardan gelen en son yönergeleri izleyerek bu duruma katkı sağlayabilirsiniz. Çalışanlarınızın işe döndüklerinde kendilerini güvende ve kendinden emin hissetmelerine nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

 

1) Yeterli sanitasyon/dezenfektan desteği sağlayın

 

COVID'den önce herkesin düzenli olarak ellerini yıkaması gerekiyordu, ancak ofiste bunu bir kuraldan ziyade bir öneri olarak alan kişiyi hepimiz biliyoruz. COVID önleme ile ilgili yaygın önerilerden biri, ellerinizi düzenli olarak sabun ve su ile yıkamaktır. Sabun ve su kullanamayacak durumda olduğunuzda, alkollü el dezenfektanları iyi bir yardımcıdır ve buna çalışma alanınızı temizleme dahildir.

 

Çalışanınızın endişelerini hafifletmeye yardımcı olmak için şirketiniz temiz bir alan sağlamak için çalışmalı ve trafiğin yoğun olduğu alanların yakınında sanitasyon istasyonları sağlamalıdır - bunları banyo ve girişlerle sınırlamayın. Önceden plan yapın ve aşağıdakiler için dezenfekte spreyi gibi önlemleri göz önünde bulundurun:

 

  • Ortak kullanım alanları
  • Su soğutucular
  • Tuvaletler
  • Erişim noktaları ve çalışma alanı giriş noktaları oluşturma
  • Yemek odaları veya dinlenme odaları
  • Hücre blokları
  • Yazıcılar, faks makineleri ve idari ofisler

 

Şirketiniz çalışanların işe geri dönmesini zorunlu kılıyorsa, onlara ellerini ve çalışma alanlarını dezenfekte etmeleri için uygun yollar sağlamak özellikle önemlidir. Çalışanlar yazıcı ve tarayıcı gibi ofis kaynaklarını veya kalem ve kağıt gibi sarf malzemelerini sık sık paylaşıyorsa bu çok önemlidir.

 

Yalnızca sanitasyon kaynakları sağlamanız değil, aynı zamanda bir yeniden doldurma programı oluşturmanız da önerilir. Bu, dezenfektan şişelerinin kontrol edilmesini, temizlenmesini ve doldurulmasını sağlayacaktır.

 

2) Hasta mı? Evde kal!

 

COVID'den önce, insanların hafif (veya bazen şiddetli) nezle veya grip olduklarında işe gelmeleri çok yaygındı. Finansal istikrarsızlık ve olası işten çıkarma korkusu, semptomlardan bağımsız olarak hasta bir çalışanı ofise götürmek için yeterli olabilir.

 

Belirtileri COVID'e özgü olmasa bile, tüm çalışanlara hastalık durumunda evde kalma talimatı vermelisiniz - ofise daha fazla sağlık tehlikesi getirmek istemezsiniz! Ayrıca bağışıklık sistemlerinin tehlikeye girebileceğini ve bunun da onları COVID'e karşı daha savunmasız hale getirebileceğini göz önünde bulundurun. Bu, ofis personelinizi korumak ve bir bütün olarak grup içindeki hastalık günlerini en aza indirmek için önleyici bir tedbirdir.

 

Birçok şirket, bir çalışanın işini yapamayacak kadar şiddetli olmayan bir hastalığı olduğunda (ağırsa lütfen dinlenin!) evden çalışmaya izin vermeye başlamıştır. Bir çalışan hafif bir soğuk algınlığı veya grip olduğunda uzaktan çalışmak için biraz esneklik sağlayarak, çalışanın ofise gelme ve diğerlerini riske atma şansı büyük ölçüde azalır.

 

Şirketler, bir çalışanın hastalık zamanını veya ücretli izinleri iyileşmek için kullanırken rahat ve güvende hissettiği bir destek ortamı yaratmayı üstlenmelidir. Bu, sağlığın birinci öncelik olduğu anlayışıyla açık diyalog ve net bir hasta günü politikası gerektirir. Bu, COVID-19 sonrası dönemde güven oluşturmak için uzun bir yol kat ediyor.

 

3) COVID-19 hakkında bilgi sahibi olun

 

COVID önleme politikanız üzerinde çalışırken, güvenilir bilimsel kaynaklardan ve devlet kurumlarından gelen en son gelişmelerden haberdar olduğunuzdan emin olun. Sağlık Bakanlığının web sitesini ziyaret ederek en son güncellemeleri kontrol edebilir ve en son önerilere göre önleme tedbirlerinizi güncelleyebilirsiniz.

 

Çalışanlarınız, bu kurumlardan gelen en son öneri ve tavsiyeleri hayata geçirdiğinizi görmekten büyük memnuniyet duyacaktır.

 

4) Açık bir diyalog oluşturun

 

İşverenler genellikle ekipleriyle açık bir diyalogun gücünü hafife alır. Açıklık ve dürüstlük atmosferini geliştirerek ekibiniz, işyerine geri dönmeyle ilgili korku veya endişelerini dile getirmekte kendilerini rahat hissedecektir. Sadece konuşmanın gücüyle, üretkenliğin önündeki olası engelleri ortadan kaldırabilir ve çalışanınızın moralini bozabilecek tüm sorunları çözebilirsiniz.

 

Ofisiniz geçişte gezinirken işbirlikçi bir tavırla daha yüksek katılım, üretkenlik ve pozitifliği teşvik edebilirsiniz.

 

5) Çalışanlarınızı rahat ettirin

 

İşyeriniz ofis ve evden çalışma arasında bir seçenek sunmuyorsa, bazı çalışanların kendilerini güvende hissetmek için ek koruma önlemlerine ihtiyacı olabileceğini unutmayın. Örneğin, şirketinizin maske gerektiren herhangi bir politikası yoksa, maskeleri olmadan kendilerini rahatsız hisseden bazı çalışanlar bulabilirsiniz. Bu çalışanların kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini sağlamak, streslerini azaltan dikkat düzeyini uygulamak önemlidir. Bu nedenle, ekibinizin %90'ı ofiste maske takmıyor olsa da, ofiste maske takmayı seçen hiç kimse hakkında herhangi bir yargı veya alay konusu olmadığından emin olun.

 

Bunun tersi de doğrudur – çalışanların %90'ı maskeliyse, ancak birkaçı bu şekilde çalışmaktan kendilerini rahat hissetmiyorsa, şirketinizin güvenlik politikalarını ihlal etmedikleri sürece utanmamalı veya yargılanmamalıdır. Herkes, kuruluşunuz tarafından belirlenen politikalar çerçevesinde kendilerini iyi hissetmelerini ve üretken olmalarını sağlayacak düzeyde dikkatli davranabilmelidir.

 

Yöneticiler, işyeri kültürünün tüm yönlerini kontrol edemezler, ancak onu etkileyebilirler. Bazı çalışanlar, yalnızca zorunlu gereklilikler konusunda kendilerini rahat hissetmeyebilir ve bu nedenle işe dönme konusunda daha fazla endişe duyabilirler. İşverenler, tüm ofis için tonu ayarlayarak destek ve güvence sağlamalıdır.

 

Çalışanlarınızı desteklemenin şimdi tam zamanı

 

İşe geri dönmek, çalışanlarınız için çeşitli zorluklar doğurabilir – onları duygusal olarak etkilerken lojistik zorluklar yaratır. Bu sorunlar, ofise dönerken çalışanların güvenini sarsabilir.

 

Şirketler, geçiş sürecinde çalışanlarını destekleyebilir, ofise uyum sağladıkça kabul ve esneklik zihniyetini teşvik edebilir. İşverenler ayrıca çalışan sağlığına öncelik veren politikalar oluşturarak da yardımcı olabilir - en savunmasız çalışanları destekleyen sanitasyon istasyonları ve kişisel koruyucu ekipman politikaları ile bir güvenlik ortamı yaratmaları gerekir.

 

Dezenfektan ve maske desteğine mi ihtiyacınız var? Uygun fiyatlı ürünlerimize göz atmak için tıklayın.