Diğer Haberler
GÜVENLİ İŞ AYAKKABILARINIZI UZUN ÖMÜRLÜ KULLANMANIN YOLLARI
GÜVENLİ İŞ AYAKKABILARINIZI UZUN ÖMÜRLÜ KULLANMANIN YOLLARI

Güvenlik iş botları veya iş ayakkabıları, herhangi bir çalışan için büyük bir yatırımdır. İnşaat, madencilik, petrol ve gaz, diğer endüstriyel alanlardaki işçiler, kişisel koruyucu kıyafetlerinin (KKD) bir parçası olarak kaliteli iş ayakkabılarına güvenirler. Sporcuların mükemmel ayakkabıyı araştırmak ve seçmek için yüzlerce saat harcadıkları gibi, endüstriyel alanlardakilerin de bot ve ayakkabılarının bakım ve onarımına odaklanması gerekir. Onlara düzgün bir şekilde bakmak, onları daha uzun süre tutmanıza ve paranızın karşılığını daha iyi almanıza yardımcı olacaktır. İş botlarınızın ve iş ayakkabılarınızın bakımı çok fazla iş gerektirmez ve bunu kolaylaştırmak için birkaç basit ipucu vardır.

 

1. Bir su yalıtım işlemi kullanın.

 

Güvenli iş botları ve iş ayakkabılarınıza, satın aldıktan hemen sonra su geçirmez bir sprey uygulayın. Deri çizmelerin ömrünü önemli ölçüde kısaltan su hasarı ile, deri su yalıtım spreyi uygulamak bir zorunluluktur. Çoğu iş botu ve ayakkabısı biraz ihmal edilecek şekilde tasarlanmış olsa da, bu güvenlikli ayakkabınıza çevresel ve durumsal faktörlerden neme karşı ekstra koruma sağlayacaktır.

 

2. Daima ayakkabı bağlarını açın.

 

Bağcıkları yerindeyken iş ayakkabılarınızı ve botlarınızı giymek kolaydır, ancak bu, iş ayakkabı ve botlarınızı korumak için çok az şey yapar. Aslında, ayağınızı bağcıklı bir ayakkabıya geri koymak, topuk bileziğini bükecek, bağcık sistemine baskı uygulayacak ve dikişi çekecektir. Bu, ayakkabılarınızı uzun süre korumak için artık bırakmanız gereken bir alışkanlıktır. Fermuarlı botlar ve ayakkabılar da iyi bir seçimdir çünkü fermuar, güvenlik ayakkabınızın kolay ve hızlı bir şekilde giyilip çıkarılmasını sağlar.

 

3. Güvenlik ayakkabınızı periyodik olarak yıkayın.

 

İş ayakkabılarınızı/botlarınızı düzenli olarak yıkamalısınız, ancak bunları asla çamaşır makinesine veya kurutucuya koymayın, çünkü bu, ayakkabılarınızı başlangıçta bu kadar harika yapan dikiş, yapıştırıcı ve diğer bileşenlerin bütünlüğünü bozabilir. Bunun yerine bağcıkları çıkarın ve içinde ılık, sabunlu su bulunan bir kaba koyun. Onları yıkayın ve temiz durulayın. Ardından, yumuşak bir sabun ve soğuk suyla yumuşak kıllı bir sert fırça kullanarak ayakkabılarınızı nazikçe temizleyin. İş botlarınızı bir sonraki giymeniz için mükemmel durumda tutmak için yıkadıktan sonra mümkün olduğunca çabuk kurulayın.

 

4. Güvenlik Ayakkabınızı daima kurutun.

 

Islak ayakkabılar küf, mantar ve bakteriler için üreme alanıdır. Botlarınız ister yeni bir yıkamadan sonra ıslanmış, ister dışarıda geçen uzun bir günden sonra nemli olsun, nemi mümkün olduğunca çabuk çıkarmak her zaman önemlidir. Tabanlıkları çıkarın ve iyi havalandırılan bir alana yerleştirin. Ayakkabılar/botlar için özel olarak üretilmiş bir kurutucu da satın alabilirsiniz.

 

5. Alternatif Güvenlik Ayakkabıları.

 

İş ayakkabıları ve botları performans için üretilmiş olsalar da, dinlendirilmezlerse hızla bozulabilirler. En iyi sonuçlar için iki veya üç çift ayakkabı arasında geçiş yapın. Bu, her bir çift ayakkabıya, aşınmalar arasında basıncın açılması için zaman verecektir.

 

6. Uygun Güvenli İş Ayakkabısı Saklama.

 

Evde botlarınızın veya ayakkabılarınızın kolayca saklanabileceği bir ayakkabı rafı bulundurun. İş ayakkabıları ve botlarını asla çantada bırakmayın, çünkü hava akışının olmaması kokuya neden olan mantar ve bakterilere katkıda bulunur ve bu da ayaklarınızın sağlığını etkiler.

 

7. Güvenlik ayakkabınızla birlikte nemi emen çoraplar giyin.

 

Giyeceğiniz çoraplar çok önemlidir. Cildinizdeki nemi çeken ve havaya bırakan nem emici çorapları seçin. Bu, uzun iş günlerinde bile hem ayaklarınızı hem de ayakkabılarınızı rahat tutar.

 

8. Güvenlik ayakkabınızın bagaj bakımını sürdürün.

 

Koruyucu spreyler ve cila gibi ürünlerin kullanılması süet ve nubuk derilerin nemden, kurumadan ve çatlamadan korunmasına yardımcı olabilir. Bunlar su ve yağı itmek için tasarlanmıştır. Süet veya nubuk gibi malzemeler özel bakım gerektirir ve buna göre işlem görmelidir. Diğer malzemeler düzenli olarak bir bezle kolayca silinebilir. Gardırobunuzun yakınında bir el havlusu bulundurun ve ayakkabılarınızı kaldırmadan önce çabucak tozunu almak için kullanın.

 

Güvenli iş ayakkabılarınızın bakımını yapmaya başlamak için asla çok geç değildir. Bu kolay adımlarla, uzun günlerde daha iyi sonuçların keyfini çıkarabilir ve ayakkabınızın ömrünü en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

 

Tüm güvenli iş ayakkabısı ihtiyaçlarınız ve aksesuarlarınız için Beta İş Güvenliği’nin ürün galerisine göz atın ve bize ulaşın!