Diğer Haberler
Koruyucu Giysi Gerektiren İşler
Koruyucu Giysi Gerektiren İşler

İş ne olursa olsun, işteyken düzgün bir şekilde korunmamız gerçekten önemlidir. Özellikle uygun koruyucu giysiler giyilerek ciddi bir yaralanma önlendiğinde işler daha da kolaylaşır.

 

Pek çok iş tehlikelidir, ancak bu tehlike koruyucu iş giysisi veya KKD kullanılarak azaltılabilir. Koruyucu kıyafet giymenizi gerektiren işlerin bir listesini derledik – bu işlerden bazıları sizi şaşırtabilir, ancak her iş yerinde çok sayıda potansiyel tehlike vardır.

 

Bu listenin kapsamlı olduğu ancak ayrıntılı olmadığı belirtilmelidir. Pek çok iş koruyucu giysi gerektirir ve işte kendinizi en iyi nasıl koruyacağınızı her zaman işvereninize danışmalısınız.

 

Koruyucu giysi nedir?

 

Koruyucu giysiler aynı zamanda KKD - kişisel koruyucu ekipman olarak da bilinir.

 

Bu, ortalama iş kıyafetlerini veya üniformalarını ve hatta gıda hijyeni amacıyla sağlanan kıyafetleri (saç filesi veya tek kullanımlık önlük gibi) içerir. Koruyucu giysilerin tipik örnekleri, bir dizi başka parçanın yanı sıra yüksek görünürlüklü giysiler, baş koruması ve güvenlik eldivenleridir.

 

Koruyucu giysi gerektiren bir işi düşündüğünüzde, genellikle inşaat gibi ağır hizmet sektörlerini düşünürsünüz, ancak çok çeşitli çalışanlar, bunun bariz olmadığı durumlarda bile korumaya ihtiyaç duyar.

 

Kafa koruması

 

Bu genellikle baretleri, kafa koruyucuları ve kasketleri içerir. Bu parçalar, kafayı düşen herhangi bir döküntüden veya sallanan nesnelerden veya sabit bir nesneye çarpmanız durumunda (örneğin, baş mesafesinin kısıtlı olduğu bir alanda) korumak için tasarlanmıştır.

 

Çok çeşitli stillerde gelirler ve belirli düzeyde koruma sağlarlar. Çalışma koşullarınıza uygun, sağlam bir başlık seçtiğinizden emin olun.

 

Baş koruması gerektiren işler

 

- İnşaat

 

- Kazılarda veya tünellerde yeraltında çalışmak

 

- İmalat işi

 

- Petrol ve gaz mühendisleri

 

- Ormancılık

 

- Araçlar

 

- Eşyaların düşebileceği veya başlarının çarpabileceği bir ortamda çalışan herkes

 

Göz koruması

 

Bu, güvenlik gözlükleri, göz koruması ve yüz siperlikleri anlamına gelir. Gözler vücudun en karmaşık kısmıdır ve özellikle kırılgandırlar. Göz yaralanmaları işyerinde en sık görülenlerden bazılarıdır, ancak kolayca önlenebilirler.

 

Göz koruması gerektiren işler

 

- Kaynak

 

- İnşaat

 

- Laboratuvar işi

 

- Üretme

 

- Malzemelerin hareket edebileceği veya sıçrama riski olan elektrikli aletlerle çalışan herkes

 

Solunum koruma

 

Bu artık gerçekten yaygın bir koruyucu giysi biçimidir; Mağazalar ve restoranlar gibi birçok kamusal alanda yüz maskeleri zorunludur. Diğer insanlarla birlikte çalışan çoğu personel, yaptıkları işten bağımsız olarak artık onları giymek zorunda kalacak.

 

Solunum koruması, yüz maskelerini ifade eder - özellikle toz maskeleri, filtreli maskeler, tam yüz solunum cihazları vb.

 

Solunum koruması gerektiren işler

 

- İnşaat

 

- Ressamlar

 

- Fayans işçileri

 

- Tırnak teknisyenleri

 

- Ciddi kimyasallarla çalışan veya toza maruz kalan herkes

 

İşitme koruması

 

Koruyucu giysiler düşünüldüğünde kulaklar genellikle unutulur, ancak onlar da vücudun herhangi bir parçası kadar önemlidir. Sık sık aşırı yüksek seslere maruz kalırsanız işitme duyunuz zarar görebilir, ancak gürültüyü gidermek için kulak tıkacı veya kulak üstü kulaklık takarak bunu önleyebilirsiniz.

 

İşitme koruması gerektiren işler

 

- Ağır makine operatörleri

 

- İnşaat

 

- Mühendisler

 

- Havaalanı çalışanları

 

- Müzisyenler

 

- Etkinlik görevlileri

 

- Sürekli yüksek gürültü olan bir ortamda çalışan herkes

 

El koruması

 

Koruyucu eldivenler, titreşimler, kesikler ve yırtılmalar, soğuk veya sıcak, bakteriyolojik riskler veya sıçramalar gibi birçok şeyden koruyabilir.

 

İş söz konusu olduğunda eller tartışmasız en önemli vücut parçalarımızdır; bu nedenle, yaralanmaya daha yatkındırlar. İş için doğru eldivenlere sahip olduğunuzdan emin olun.

 

El koruması gerektiren işler

 

- İnşaat

 

- Laboratuvar işi

 

- Petrol ve gaz mühendisleri

 

- Elektrikçiler

 

- Ağır makine operatörleri

 

- Yangın ve kurtarma hizmeti

 

- Mutfak personeli

 

- Potansiyel olarak tehlikeli bir ortamda çalışan herkes

 

Vücut koruması

 

Bu, koruyucu iş giysisinin daha kapsamlı bir kategorisidir. Tulumlar, önlükler ve koşum takımları, can yelekleri ve dizlikler gibi öğelerin yanı sıra belirli işlerle ilgili diğer birçok giysiyi içerir.

 

Bunlar, vücudunuzu işteyken karşılaşabileceği herhangi bir zarardan korumak için önemlidir. Vücudunuz, farklı tehditlere maruz kalabilecek birçok farklı alanıyla korunması gereken en büyük alandır. Pek çok farklı KKD parçası vardır ve bu nedenle onu giymenizi gerektiren birçok iş vardır.

 

Vücut koruması gerektiren işler

 

- İnşaat

 

- Laboratuvar işi

 

- Depo bazlı çalışma

 

- Ormancılık

 

- Tamirci

 

- Yangın ve kurtarma

 

- Polis

 

Ayak koruması

 

Çoğu pratik iş, özellikle kaymaz tabanlı olanlar olmak üzere, bir miktar güvenlik ayakkabısına sahip olmanızı gerektirir. Gerekliliğin yanı sıra, elinizden gelenin en iyisini yapmanızı sağlamak için işteyken rahat olmanız da gerçekten önemlidir ve güvenlik ayakkabıları herhangi bir iş için en iyi ayakkabılardan bazılarıdır.

 

Kaymaz tabanların yanı sıra yalıtım veya su geçirmezlik gibi diğer özelliklerin yanı sıra genellikle çelik burunlu güvenlik botları alabilirsiniz.

 

Ayak koruması gerektiren işler

 

- İnşaat

 

- Tüm acil servisler

 

- Üretme

 

- Laboratuvar işi

 

- Mutfak personeli

 

- Müteahhitler

 

- Teslimat sürücüleri

 

- Ayaklarına ağır şeyler düşürebilecek veya kaygan bir ortamda çalışabilecek herkes

 

Görünürlüğü yüksek giysiler

 

Bunlar özellikle görülmeniz gereken bir işte önemlidir. Bu, örneğin bir kalabalıkta diğer insanlara görünür olma ihtiyacı veya loş ışıklı alanlarda görülme ihtiyacı için geçerli olabilir.

 

Bu muhtemelen en yaygın koruyucu giysi türlerinden biridir ve birçok işçi için üniformanın bir parçası olduğunu göreceksiniz. Birçok kullanım, gece bisiklete binme gibi egzersiz amaçlı yüksek görünürlüklü giysilere bile sahip olabilir.

 

Bununla birlikte, iş amaçlı yüksek görünürlüklü giysiler farklılık gösterebilir - bunlar yalnızca yansıtıcı şeritlerden daha fazlasıdır, daha çok yelekler, pantolonlar ve hatta canlı, görünür malzemeden yapılmış bütün takım elbiselerdir.

 

Görünürlüğü yüksek giysiler gerektiren işler

 

- İnşaat

 

- Acil servisler

 

- Ağır ekipman operatörleri

 

- Güvenlik personeli

 

- Etkinlik görevlileri

 

- Havaalanı yer çalışanları

 

- Postacılar

 

- Kamyon şoförleri

 

- Depo personeli

 

- Atık toplayıcılar

 

- Trafik kontrol personeli

 

- Gişe personeli

 

- Tramvay görevlileri

 

- Otopark görevlileri

 

Çoğu iş, bir miktar koruyucu giysi gerektirir. İster mutfakta çalışın ve sıcaktan korunmaya ihtiyacınız olsun, ister her şeyin bir tehdit olabileceği tehlikeli bir şantiyede çalışıyor olun, yeterince korunduğunuzdan emin olmanız gerekir.

 

Her şey ve daha fazlası için ürünlerimize göz atın.