Diğer Haberler
Güvenli İş Ayakkabısı Türleri
Güvenli İş Ayakkabısı Türleri

Daha önce de belirtildiği gibi, güvenli iş ayakkabısının farklı türleri ve stilleri sonsuzdur ve bu nedenle, sizin ve işiniz için doğru olan stili seçmek biraz kafa karıştırıcı olabilir. Size olabildiğince fazla yararlı bilgi sunmak için mümkün olduğunca çok farklı stil araştırmaya başladık.

Kompozit güvenli iş ayakkabılarının daha popüler hale gelmesiyle birlikte, hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri, elyaf Kevlar içeren bir çift seçmektir. Kevlar, ayaklarınızı delinmelerden koruyan kompozit güvenli iş ayakkabılarının orta tabanlarında ve ayak parmaklarında kullanılan hafif ve esnek bir elyaftır. Kevlar çelikten daha az iletkendir, yani en soğuk kışlarda bile ayaklarınız sıcak tutulur.

Pek çok insan, inşaatta veya mühendislikte çalışmanın uzun vadede ayaklarında yaratacağı zarar konusunda endişeli olabilir, bu nedenle şimdi doğru ayakkabıyı seçmek zorunludur. Metatarsal korumalı güvenli iş ayakkabıları, ayaktaki hassas kemikleri korumak için mükemmeldir. Alüminyum, çelik veya hafif kompozitlerden yapılan bu ürünler, ayağınızın üzerinde sıkıştırmaya veya düşen döküntülere karşı koruma sağlar.

Elektronik, iletişim veya telekomünikasyon ortamında çalışıyorsanız, ESD'li (Elektro Statik Dağıtıcı) güvenli iş ayakkabıları gerçekten harikadır. Elektrik çarpmalarına karşı tam koruma sağlarlar ve fantastik bir güvenlik botu olarak sınıflandırılacak kadar süper dayanıklıdırlar. Vibram tabanlı bir stil seçmek, yüksek bir elektriksel tehlike derecesine sahip oldukları için iyi bir fikirdir.

Destek, sizin için doğru güvenlik botunu seçmek söz konusu olduğunda çok büyük bir faktördür ve ayak bileği desteği, günün çoğunda ayağınızın üstündeyken çok önemlidir. Ayak bileği desteği burkulmalara ve diğer hasarlara karşı korumaya yardımcı olur. Ayak bileği etrafında biraz daha fazla destek istiyorsanız, daha uzun bir bacak botu veya kaliteli yastıklı yakalı bir güvenlik botu seçin.

Güvenli iş ayakkabınızı seçerken muhtemelen en önemli şey parmak korumasıdır. Güçlü liflerden ve malzemelerden oluşan kompozit ayak parmaklarından plastiklere ve güvenilir çelik burunlu kaplamayı unutmadan seçebileceğiniz birkaç farklı tip vardır.

Çelik plakalar günümüzde birçok farklı güvenlik stiline dahil edilmiştir ve yoğun bir endüstriyel veya inşaat ortamında çalışırken hoş bir özelliktir. Bu plakalar genellikle botun veya ayakkabının orta tabanına yerleştirilir, bu nedenle ayakkabıyı veya botu ayak altı delinmelerine karşı dirençli hale getirir.

Kaliteli bir güvenlik botu, çoğu zaman Vibram taban dediğimiz şeye sahip olacaktır, bunlar bir binada veya endüstriyel ortamda çalışanlar için mükemmel olan yüksek performanslı bir bileşikten yapılmıştır. Son derece dayanıklıdırlar, üstün mukavemete sahiptirler ve ısıya, aleve ve yağa dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Harika bir tutuşla da işe devam etmenize gerçekten yardımcı oluyorlar.

Şimdi, fikrinizi bağlantı elemanlarına çevirmek isteyebileceğiniz doğru güvenlik botunu veya iş ayakkabısını buldunuz. Bağcıklı, Velcro veya Slip on? Kayma ve Velcro, aceleyle inip binmek için harikadır, sahaya girip çıkarken yüksek güvenlik sağlar. Bununla birlikte, fermuarlı ve bağcıklı stilleri biraz daha sağlamlık sunar.

 

Güvenlik Ayakkabılarının Bakımı:

Güvenli iş ayakkabıları oldukça pahalı olabilir, bu nedenle sizinkine bakmak ve onları en iyi durumda tutmak önemlidir. Her gün kullanacağınız bir yatırım parçası olduğundan, güvenli iş ayakkabınızın ömrünü uzatmak için en önemli ipuçlarımızı takip edin.

İş ayakkabılarınızı ya da güvenlik botlarınızı iyi durumda tutmak için cila kullanın. Deri, aşırı doymuş ve kemik kuruması arasında bir yerde hissedilmelidir.

Botlarınızı kirletirseniz, işten çıkar çıkmaz nemli bir bezle iyice ovun. Çamur ve toz parçacıkları botlarınızın yüzeyine gerçekten zarar verebilir.

Sıyrık izlerini veya lekeleri nemli bir bez ve sabunla parlatın, ayakkabının yüzeyinde çok sert olmamaya çalışın, bu kalıcı hasarı azaltacaktır, ardından bunun yerine yumuşak bir fırça veya eski bir diş fırçası kullanın.

Güvenli iş ayakkabınız süet ise, lekeleri ve kiri temizlemek için sağlam bir fırça kullanın, ayakkabılarınızı mahvetmemek için özel olarak süet ürünleri kullandığınızdan ve onları sıcak bir yerde kuruttuğunuzdan emin olun.

Botları daima sıcak ve kuru bir yerde saklayın, onları soğukta veya yağmurda bırakmak istemezsiniz ve eğer botlar yeniyse, onları kırmak için önce evin içinde birkaç kez giydiğinizden emin olun.

 

İşte burada, güvenli iş ayakkabılarına yönelik eksiksiz kılavuzumuz var. Dolayısıyla, mevcut tarzınızı değiştirmek veya ilk çiftinizi satın almak istiyorsanız, iş ayakkabılarının bulunduğu galerimize göz atın.