Diğer Haberler
Yaş Önemlidir: Yaşlı Çalışanlar İçin Kişisel Koruyucu Ekipmanın Önemi
Yaş Önemlidir: Yaşlı Çalışanlar İçin Kişisel Koruyucu Ekipmanın Önemi

Kişisel koruyucu ekipman güvenlik teçhizatı söz konusu olduğunda yaş önemlidir ve bunun nedeni yalnızca yaşlı iş gücünün genç nesilden farklı koruma türleri gerektirmesi değildir.

 

Gerçek şu ki, yaşlı işçilerin işleriyle ilgili yaralanma veya hastalık yaşama olasılığı daha yüksektir. Çoğu şirket kişisel koruyucu ekipmanı yalnızca genç çalışanlar için bir sorun olarak görse de, yaşlı çalışanlarınızı güvende tutmanın en önemli öncelik olması gerektiği anlamına gelir.

 

Daha yaşlı bir iş gücü neden daha fazla kişisel koruyucu ekipman gerektirir?

 

Yaşlanan bir iş gücü, yaralanmalara ve hastalıklara karşı daha hassastır ve bu nedenle işte güvende kalmak için daha fazla kişisel koruyucu ekipmana ihtiyaç duyar. Buna eldivenler, güvenlik gözlükleri ve işitme koruması gibi öğeler dahildir. Ek olarak, yaşlı işçilerin tehlikeli maddelere maruz kalarak ağırlaştırılabilecek kronik sağlık koşullarına sahip olma olasılığı daha yüksektir. Uygun kişisel koruyucu ekipmanı giyen yaşlı çalışanlar, sevdikleri işleri yapmaya devam ederken güvenli ve sağlıklı kalabilirler.

 

- Yaşlı çalışanlar için bazı yaygın tehlikeler şunları içerir: elektrikli aletlerden kaynaklanan titreşim, boya veya yapıştırıcılardaki zararlı kimyasallar, eski borulardaki lehimden kaynaklanan kurşun

- Güvenlik tertibatına ihtiyaç duyulması söz konusu olduğunda yaş bir faktör değildir. Tüm çalışanların işlerini güvenli bir şekilde yapabilmeleri için gerekli kişisel koruyucu ekipmana erişmeleri gerekir.

- Yaşlanma, özellikle el becerisi, görme keskinliği, el gücü, biliş ve hafıza ile ilgili olanlar olmak üzere, yaralanma veya hastalığa karşı savunmasızlığı artırır.

- Kişisel koruyucu ekipmanın doğru kullanımı işyerinde onurlu bir şekilde yaşlanmanıza yardımcı olacaktır.

- İş yerindeki yaralanmalar daha uzun iyileşme sürelerine neden olur ve bazı yaralanmalar hiçbir zaman gerektiği gibi iyileşmeyebilir.

- Doğru kişisel koruyucu ekipman ile yaşlılar, bir yaralanma veya hastalık nedeniyle kenara atılma korkusu olmadan çalışmaya devam edebilir.

 

Yaşlanan iş gücü için eğitimi özelleştirme

 

Kişisel koruyucu ekipmanın nasıl kullanılacağını öğrenmek söz konusu olduğunda daha yaşlı çalışanların genellikle farklı ihtiyaçları vardır. Daha az hareketli olabilirler, daha zayıf görüşe ve/veya işitme kaybına sahip olabilirler. Sonuç olarak, kişisel koruyucu ekipmanı etkin bir şekilde kullanabilmeleri için eğitimi özelleştirmek önemlidir. Bunun bir yolu, onlara büyük baskı veya sesli versiyonlar gibi alternatif formatlarda materyaller vermektir. Diğer bir yol ise, öğrencilerle aynı dili konuşan eğitmenler kullanmaktır, böylece yerinde veya kulaklıkla tercüman ihtiyacını ortadan kaldırır. Ek olarak, daha yaşlı çalışanlar, eğitim seansları sırasında daha uzun molalardan ve bacaklarını esnetme sürelerinden de yararlanabilirler. Herhangi bir uygulamalı eğitimden önce bire bir yardım sunmak da yararlıdır. Yaşlanan iş gücünüz için daha erişilebilir hale getirmek için eğitim programınızı özelleştirmenin başka birçok yolu vardır.

 

Doğru kişisel koruyucu ekipman nasıl seçilir

 

Doğru kişisel koruyucu ekipman ile işte ve evde güvende kalabilirsiniz. Ancak hangi kişisel koruyucu ekipmanı satın alacağınızı nereden biliyorsunuz? Kişisel koruyucu ekipman seçerken akılda tutulması gereken birkaç şey:

 

-Yaptığınız işin türü: Tehlikeli maddelerle çalışıyorsanız, ofiste çalışan birinden farklı kişisel koruyucu ekipmana ihtiyacınız olacaktır.

-Yaşınız ve sağlığınız: Yaşlandıkça vücudumuz yaralanmalara karşı daha duyarlı hale gelir. Bu nedenle, sizi potansiyel yaralanmalardan koruyacak kişisel koruyucu ekipmanı seçmek önemlidir.

-Bütçeniz: Kişisel koruyucu ekipman pahalı olabilir, bu nedenle bütçenize uygun bir şey bulmak önemlidir.

-Boyut ve uyum: Seçtiğiniz kişisel koruyucu ekipmanın rahat olduğundan ve düzgün oturduğundan emin olun. Kişisel koruyucu ekipmanın sunduğu korumanın etkili olmasını ve işinizin önüne geçmemesini istiyorsunuz.

 

Piyasada pek çok kişisel koruyucu ekipman türü olmakla birlikte, bazı temel bilgiler arasında eldivenler, gözlükler, maskeler veya solunum cihazları, kulak tıkaçları veya kulaklıklar ve önlükler yer alır. Her parça, nerede çalıştığınıza ve hangi tehlikelerle karşılaşabileceğinize bağlı olarak ihtiyaçlarınızı karşılamalıdır. Beta İş Güvenliği satış temsilcileri gibi uzmanlarla konuşarak hangi türün size en uygun olduğunu öğrenin!

 

Kişisel koruyucu ekipmanı genellikle yalnızca genç, sağlıklı çalışanların ihtiyaç duyduğu bir şey olarak düşünsek de, gerçek şu ki konu kişisel koruyucu ekipman olduğunda yaş önemlidir. Yaşlandıkça vücudumuz yaralanmalara ve hastalıklara karşı daha duyarlı hale gelir, bu nedenle yaşlı çalışanların doğru kişisel koruyucu ekipmana sahip olması çok önemlidir. İster kariyerinize yeni başlıyor olun, ister emekliliğe yaklaşıyor olun, işte güvende kalmak için ihtiyacınız olan kişisel koruyucu ekipmana sahip olduğunuzdan emin olun. Güvenlik tertibatına yatırım yapmak size gönül rahatlığı verebilir ve ne olabileceği konusunda endişelenmeden işinizi en iyi şekilde yapmaya odaklanmanızı sağlayabilir. Ne de olsa mutlu bir çalışan, üretken bir çalışandır!

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.