Diğer Haberler
Koruyucu Eldiven Derecelendirme Kılavuzu
Koruyucu Eldiven Derecelendirme Kılavuzu

Tüm eldivenlerin eşit şekilde oluşturulmadığını söylemek doğru olur. Günlük hayatımızda, ister cerrah olarak çalışalım, ister sadece bulaşık yıkamak için kullanalım, çeşitli eldiven türleri arasındaki büyük farklılıkları deneyimledik ve kesinlikle yanlış türde eldivenlere sahip olmanın bir fark yaratabileceğini biliyoruz.

 

Koruyucu eldivenler neden önemlidir?

 

Ellerimiz birincil araçlarımızdır; çalışanların çoğu, rolleri ne olursa olsun, her gün eldiven kullanır. Ellerimizin yeterince korunması bu açıdan gerçekten önemlidir - özellikle de birçok mesleki yaralanmanın elle ilgili olduğu düşünülürse. Eldeki iş için doğru eldivenlere sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir ve güvenlik derecelerini anlamak önemlidir.

 

Eldivenler, tüm koruyucu ekipmanların gerçekten büyük bir bölümünü oluşturur ve özellikle keskin nesneler, kimyasallar veya aşındırıcı yüzeyler üzerinde çalışırken üniformanın çok önemli bir parçasıdır. Eldivenler, onları nasıl seçeceğinizi bildiğiniz zaman gerçekten uygun maliyetli olabilir.

 

Kişisel koruyucu ekipman olarak kullanılan eldivenler veya kısaca KKD söz konusu olduğunda, yanlış eldivenlerin kullanılması ciddi sonuçlara yol açabilir.

 

Kısacası, bunun anlamı, KKD için kullanılan tüm eldivenlerin, üç kategorili koruyucu eldiven derecelendirme sistemine göre belirli standartları karşılaması gerektiğidir. Bu, çalışanların ve işverenlerin belirli görevler için hangi eldivenlerin uygun olduğunu bilmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. İşte seviyelerin ne anlama geldiğinin kısa bir özeti.

 

Kategori 1 – Basit Tasarım

 

Bu eldivenler, eldiven kullanılmadığında veya bu tür sonuçlar kolayca tedavi edildiğinde veya geri döndürülebildiğinde minimum yaralanma veya hastalık riski içeren görevler için tasarlanmıştır. Bu, esasen, riskin çok küçük olduğu veya yalnızca eşya veya ekipman için geçerli olduğu (bisiklet zincirini yağlamak gibi) bulaşık yıkamak, tehlikeli olmayan materyalleri ve maddeleri uygulamak gibi günlük işler olacaktır.

 

Kategori 2 – Orta Düzey Tasarım

 

Bu kategorideki eldivenler, belirli bir yaralanma riskinin olduğu alanlar için tasarlanmıştır. Bu eldivenler, kullanım sırasında yaralanma veya kontaminasyon riski olduğunda, örneğin makine veya potansiyel olarak tehlikeli maddeler kullanılırken gereklidir. Eldivenler yırtılmaya, bıçakla kesilmeye ve delinmeye karşı dayanıklı olmalıdır.

 

Kategori 3 – Karmaşık Tasarım

 

Bunlar, genellikle geri dönüşü olmayan ve uzun süreli olan, kullanılmadıklarında ciddi bir hastalık veya yaralanma riski olduğunda kullanılmak üzere tasarlanmış eldivenlerdir. Bu koruyucu eldivenler, onaylanmış bir kalite sistemi tarafından test edilmelidir.

 

Dikkate alınması gereken diğer şeyler

 

Güvenlik derecesi, bir eldivenin sunabileceği koruma düzeylerinin birincil göstergesi olsa da, dikkate alınması gereken başka birçok özellik de vardır. Neredeyse akla gelebilecek her durum için eldiven bulabildiğinizden, en benzersiz rollere bile uygun bir eldiven bulabilirsiniz.

 

Görevin niteliğini göz önünde bulundurarak ve bunu uygun güvenlik derecelendirmesiyle eşleştirerek başlamalısınız. Bunu takiben, kullanıcının sahip olabileceği alerjileri göz önünde bulundurmanız gerekir - örneğin birçok eldiven lateks kullanır ve bu yaygın bir alerjidir. Bir diğer önemli faktör ise eldivenin giyileceği ortamdır. Aşırı sıcaklıklar söz konusuysa, bunun not edilmesi gerekir.

 

Bir çalışanın eldivenleri giyerken ekipmanı kullanması gerekiyorsa, ne kadar tutuşa sahip olduklarını da düşünmeniz gerekebilir. Eldivenler gerektiğinde kaymaya karşı dayanıklı değilse, bu, eldiven giymemişler kadar tehlikeli olabilir.

 

Seçim yapmanıza yardımcı olması için, eldivenin özelliklerini belirten sembollerin yanı sıra güvenlik derecesine de bakmalısınız. Bunun gibi her yerde uygulanan güvenlik standartları, hepimizi iş yerinde daha güvende tutmaya yardımcı olur. Derecelendirme sistemini anlayarak ve bu koruyucu eldiven yönetmeliklerini işyerine uygulayarak ellerimizi koruyabilir ve yaralanmaları önleyebiliriz.

 

Ürünlerimize göz atmak ve daha fazlası için tıklayın.