Diğer Haberler
Kimyasal Koruyucu Giysi Nedir?
Kimyasal Koruyucu Giysi Nedir?

Kimyasal koruyucu giysiler, çalışanları tehlikeli kimyasallara maruz bırakan işyerlerinde çalışanları güvende tutar. Hiçbir giysi kimyasallara karşı %100 koruma sağlamazken, doğru koruyucu giysi ve güvenlik uygulamaları iş yeri risklerini azaltabilir. İşçiler üretim tesislerinde, sağlık ortamlarında, temizlik işlerinde, laboratuvarlarda ve potansiyel olarak tehlikeli kimyasalların bulunduğu diğer işyerlerinde kimyasal koruyucu giysiler giyerler.

 

Kimyasal Koruyucu Giysi Türleri

 

Kimyasallara karşı koruyucu eldivenlermaskelergözlükler ve takımlar dahil olmak üzere işçileri korumak için tasarlanmış birçok giysi türü vardır. Kullanıcıları basınçlı ve püskürtülen sıvılardan, kimyasal katı maddelerden ve gazlardan koruyan giysiler ve donanımlar mevcuttur.

 

Eldivenlerkimyasal koruyucu giysilerde ilk savunma hattıdır, çünkü çalışanlar tehlikeli kimyasallar içeren ürünlere sıklıkla dokunur veya bunlarla etkileşime girer. Örneğin, bir laboratuvarda veya sağlık tesisinde, çalışanların numuneleri hazırlarken kimyasalları vücutlarının diğer bölgelerine göre ellerine dökme olasılığı daha yüksektir.

 

Kimyasal Koruyucu Giysilerin Özellikleri

 

Kimyasal koruyucu donanım seçerken şunları göz önünde bulundurun:

 

İşyeri tehlikeleri: Her işyeri farklıdır. Kimyasallara maruz kalma olasılığı olan her iş için, kimyasal ve maruz kalma tehlikeleri ve söz konusu olabilecek kimyasalların türleri ve miktarları dahil olmak üzere tüm işyeri görevlerinin ayrıntılı bir tanımını oluşturmanız gerekecektir. Bu, ne tür dişli ve malzemelere ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

Bozulma: Bu, malzemenin bir kimyasala maruz kaldığında nasıl bozulduğunu ifade eder. Bir malzeme çözülebilir, zayıflayabilir, kırılgan hale gelebilir veya değişebilir ve bozulmayan ve çalışanları riske atmayan dişli seçmek önemlidir.

Geçiş süresi: Bu, bir kimyasalın bir malzemeden geçip cilde ulaşması için geçen süredir. Üreticiler geçiş süresini test eder ve geçiş süresinin çalışanların görevleri güvenli bir şekilde tamamlamasını sağladığından emin olmak için donanımınızın özelliklerini okumak isteyeceksiniz. Bir kimyasalın bir malzemeden sızmasının ne kadar sürdüğünü ölçmek için geçirgenlik oranını kullanabilirsiniz.

Dokunma hassasiyeti: Kimyasallara karşı koruyucu giysinin potansiyel tehlikelerini göz önünde bulundurmak önemlidir. Dokunma hassasiyeti düşük olan bir eldiven kalındır ve ele tam olarak oturmayabilir. Bu, dökülme ve düşen ekipman riskini artırabilir ve sürtünmeye ve dermatite yol açabilir. Mümkün olduğu kadar fazla dokunma becerisine izin veren eldivenleri seçin.

 

Beta İsg İş Güvenliği sizi ve çalışanlarınızın sağlığını önemsiyor. İş giysisinden iş ayakkabısınaiş eldivenlerinden ikaz yeleğine, daha birçok alternatif iş güvenliği ve sağlığınızı koruyacak kişisel koruyucu ekipmanlarımıza göz atmak için tıklayın.

Koruyucu giysilerimize göz atmak için tıklayın.