Diğer Haberler
Profesyonel Tesisatçılar için Güvenlik İpuçları
Profesyonel Tesisatçılar için Güvenlik İpuçları

Bazı ülkeler için farkındalık, eğitim ve kaynak eksikliği nedeniyle sağlık ve güvenlik uygulamalarının önemini ihmal etmek kolay olabilir. Tesisatçılar serbest meslek ve işletmeler için çalışma arasında seçim yapma seçeneğine sahip olsa da, kişisel koruyucu donanımlarına sahip olmalı ve İş Sağlığı ve Güvenliği standartlarına uymaları gereklidir.

 

Güvenlik sorunları

 

Tesisatçılar ticaret endüstrisindeki en yüksek ücretli profesyonellerden biri olabilir, ancak potansiyel tehlikelere ve kazalara daha fazla maruz kalırlar. İnşaatçılar, elektrikçiler ve betoncular gibi diğer meslekler gibi, tesisatçılar da işyeri riskleriyle mücadele eder. Öne çıkanlardan bazıları şunlardır:

 

  • Toksinlere maruz kalma
  • Kaymalar, takılmalar ve düşmeler
  • Elektrik çarpması ve yanıklar
  • Elle taşıma yaralanmaları
  • Göz tehlikeleri

 

Kanalizasyon, küf ve bakteri gibi biyolojik tehlike oluşturan atıklar da sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Uygun bakım ve kıyafet olmadan sadece hayatınızı değil, aynı zamanda mali durumunuzu ve yatırımlarınızı da tehlikeye atabilirsiniz.

 

İster basit bir boru tamiri ister su temini kurulumu olsun, güvenliğiniz tehlikeye atılmamalıdır. Evinizde veya işyerinizde kazaları önlemeye yardımcı olacak sıhhi tesisat güvenliği ipuçları:

 

El koruyucu eldivenler

 

Genel olarak, elleriniz sıhhi tesisat işlerinin çoğunu alır. Bunları lastik veya deri eldivenlerle örtmek, kimyasallardan ve ısıya maruz kalmaktan koruyabilir. Alev veya lehimleme işi söz konusu olduğunda ısı yalıtımlı eldivenler önerilir.

 

Herhangi bir işi kabul etmeden önce, kullanılacak koruyucu eldiveni hazırlamaya yardımcı olmak için işin kapsamını anlamak önemlidir. İşlem, boru anahtarı ve kürek gibi el aletlerinin kullanılmasını gerektiriyorsa, koruyucu eldiven giymek bir seçenek olabilir. Ancak, bu önleyici tedbiri dikkate almak, büyük varlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.

 

İşi tamamlamak için dairesel testereler ve propan torçları gibi elektrikli aletlere ihtiyacınız olacak mı? Çıplak elleri kullanmak uygun olabilir, ancak güvenliğiniz ve rahatınız için ellerinizin tamamen korunması iyidir. Bunu yaptığınızda bu eldivenlere teşekkür edeceksiniz.

 

İş Ayakkabıları

 

En iyi el-göz koordinasyonuna ve dengeleme tekniklerine sahip olabilirsiniz, ancak uygun iş ayakkabıları olmadan olası kazalara mahkumsunuz.

Islak ortamlar, yerel bir tesisatçının kaymaz tabanlı bir çift çizme giymesini gerektirir. Yükseklerde ve kapalı alanlarda çalışırken, düşme olaylarını önlemek için sağlam ve kaymaz ayakkabılar kullanmak da güvenlidir.

 

Kafa/baş koruması

 

Bir çift eldiven ve sağlam iş ayakkabıları giymek tam korumayı garanti etmez. Özellikle büyük projeler yapılırken baretler önerilir. Dayanıklı bir başlık, düşen nesnelerin veya katı malzemelerin neden olduğu kafa yaralanmalarından sizi koruyabilir.

 

Yüz korumasını da dikkate almak iyidir. İnsan atıkları, kemirgen dışkıları ve sağlığınızı hedefleyebilecek diğer tehlikeli maddelerle uğraşırken solunum maskeleri taktığınızdan emin olun.

 

Göz koruması

 

Kimyasal sıçramalar, uçan parçacıklar ve düşen nesnelerden kaynaklanan göz yaralanmaları hem kişisel hem de profesyonel yaşam tarzınızı etkileyebilir. Koruyucu gözlük takmak, özellikle drenaj borularını temizlemek için yüksek basınçlı su jetleri kullanırken gözlerinizi koruyabilir. Aynı şekilde, sıcak su borusu tamiri veya bakımı ile uğraşıyorsanız, gözlerinizi uygun göz koruyucularla kapatmak sizi aşırı yaralanmalardan kurtarabilir.

 

İster basit temizlik ister kurulum işleriyle uğraşın, koruyucu gözlük takmak sizi toz ve döküntülerden ve malzeme taşıma hatalarından koruyabilir.

 

Kulak koruması

 

Gözlerinizin koruyucu gözlüğe ihtiyacı olduğu gibi, kulaklarınız da uygun korumaya ihtiyaç duyar. İşitme kaybı, tesisatçılar için kaydedilen güvenlik tehlikelerinden biridir. Dünya Sağlık Örgütü'nün tesisatçıların yüzde 48'inin işitme kaybı yaşadığını belirten 2004 tarihli bir rapor yayınlaması kulak korumasının önemini göstermesi bakımından dikkate değerdir.

 

Kulak tıkacı takmak, özellikle iş aşırı derecede vızıldayan aletlerin ve prosedürlerin kullanılmasını gerektirdiğinde çok önemlidir. Bu, inşaat ve diğer konut dışı alanlarda çalışan yerel bir tesisatçı için ortaktır.

 

İşyeri Güvenliği İpuçları

 

  • Farkındalığınızı artırmak için uygun eğitim alın
  • Güvenlik veri sayfalarına bakın
  • Kişisel koruyucu ekipmanlarınızı iyi durumda tutun
  • Güvenlik emirlerine ve kurallarına uyun
  • Aletleri ve ekipmanları düzenli olarak kokudan arındırın
  • Gerektiğinde eldivenleri ve giysileri atın
  • Koruyucu giysileri baştan ayağa dezenfekte edin

 

İş güvenliğiniz için uygun iş giysilerine ihtiyaç duyuyorsanız bizimle iletişime geçin ya da ürün galerimize göz atın.