Diğer Haberler
Kışın Dışarıda Çalışanları Koruma
Kışın Dışarıda Çalışanları Koruma

Bu yaz Türkiye’nin sıcak hava dalgası sırasında açık hava çalışanlarını sıcak hava koşullarında nasıl koruyacağımızı ele aldık, peki ya soğuk hava koşulları? Yeni yıla girerken sıcaklıkların düşmesiyle birlikte, risklerle başa çıkmak için uygun süreçlere, ekipmana ve giysilere sahip olup olmadığınızı belirlemenin zamanı geldi. Türkiye’de yasal maksimum veya minimum dış mekan çalışma sıcaklığı yoktur, bu nedenle işverenlerin kapsamlı termal risk değerlendirmelerine güvenmeleri gerekir.

 

Riskler nelerdir?

 

Türkiye'de öngörülemeyen hava koşullarının etkileri, riskler belirlenip en aza indirilmediği takdirde, çalışanlarınızın sağlığı üzerinde potansiyel olarak ciddi bir etkiye sahip olabilir.

 

Sonbahar ve kış aylarında görünürlük azaldığından ve yüzeyler kayganlaştığından kaymalar ve düşmeler artar. Yolların yapraklar, yosunlar, yağmur, buz ve karla kaplı olması daha olasıdır ve bunların tümü yürürken tutuşu etkiler.

 

Soğuk havada uzun süre çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkan en yaygın iki sağlık durumu şunlardır:

 

Hipotermi

 

Bu, vücut artık sıcaklığını koruyamadığında gelişir ve vücudun önce cilde, kollara ve bacaklara giden kan akışını kapatarak ısı kaybını azaltmaya çalışmasına ve ardından titreyerek iç ısı üretimini artırmaya çalışmasına yol açar. Hafif hipotermi vakaları bile zayıf koordinasyona, irrasyonel veya karışık davranışlara ve zihinsel bozulmaya neden olabilir ve bunların tümü, bir çalışanın görevlerini güvenli ve yeterli bir standartta yerine getirme yeteneğini önemli ölçüde etkileyecektir.

 

Donma

 

Bu, metal aletler gibi aşırı soğuk nesnelerin yanı sıra çok soğuk havaya uzun süre maruz kalmaktan kaynaklanır. Soğuk ısırığı genellikle yüzü, kulakları, parmakları ve ayak parmaklarını etkiler.

 

Soğuk havanın etkileri bazı durumlarda hemen görülebileceği gibi uzun bir süre boyunca da ortaya çıkabilir. Soğuk, el-kol titreşim sendromu (HAVS) ve kas-iskelet sistemi bozuklukları (MSD'ler) gibi diğer sağlık sorunlarının riskini de artırabilir.

 

Bu daha ciddi sağlık riskleri mevcut olmasa bile, işçiler soğuktan kurtulmak için tehlikeli kısayollar kullanabilir veya konsantre olma yetenekleri azalabilir, bu da kazaların meydana gelme ve hata yapma riskini artırır.

 

Kış mevsimi için iş kıyafetleri

 

Soğuk havalarda dışarıda çalışmak sadece bir palto ve atkıdan fazlasını gerektirir. Kış iş kıyafetleri, her türlü hava koşulunda dışarıda vakit geçiren birçok sektörde çalışanlar için hayati öneme sahiptir. Soğuk havalar başlı başına bir güvenlik tehlikesidir ve aynı zamanda kış havalarından da koruyabilen güvenlik ekipmanları, daha güvenli, daha konforlu çalışma ortamları anlamına gelir.

 

Soğuk hava eldivenleri, elleriyle çalışan herkes için çok önemlidir. Yalıtımlı iş giysisi eldivenleri, termal korumanın yanı sıra kavrama, el becerisi, rahatlık, dayanıklılık ve nefes alabilirlik sağlayabilir. İş eldivenleri sadece soğuktan değil, aynı zamanda darbe yaralanmaları ve kimyasallara maruz kalma gibi çeşitli saha tehlikelerinden de koruma sağlayabilir.

 

Soğuk hava ortamlarında olacak ancak yangınla ilgili şantiye tehlikelerinden korunmaya ihtiyacınız varsa, aleve dayanıklı astarlar KKD'nize ideal bir ektir. Kışa özgü iş kıyafetleri olarak kazaklar veya içe giyilen kıyafetler yalnızca soğuk hava ortamlarında bir sıcaklık katmanı eklemekle kalmaz, aynı zamanda ark parlaması veya ani yangın tehlikelerine karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır ve size iki aşırı sıcaklığın tehlikelerine karşı koruma sağlar. Yangın tehlikelerine karşı daha sıcak bir korumaya ihtiyacınız varsa, çeşitli stil, marka ve renklerde reflektörlü yağmurluk ceket ceketler de Beta İş Güvenliği Şirketinde mevcuttur.

 

Hava durumu ne olursa olsun, güvenebileceğiniz iş kıyafeti ekipmanı ve giysileri istersiniz. Baretlerden kaynak kasklarına ve FR giysilerden tehlikeli madde kıyafetlerine kadar, güvenilir markalardan her koşulda işlevsel ve rahat olan ekipmanları müşterilerimizle.Beta İş Güvenliği Şirketi, çalışma alanınız, ekipmanınız ve diğer güvenlik sorularınızı yanıtlayabilir. Kışlık iş kıyafetleri veya sunduğumuz diğer şeyler hakkında daha fazla bilgi için güvenlik uzmanlarımızla iletişime geçin.