Diğer Haberler
Kimya İmalat Sanayi için Kişisel Koruyucu Ekipman Çözümleri
Kimya İmalat Sanayi için Kişisel Koruyucu Ekipman Çözümleri

Kimyasal üretimindeki birçok çalışan, temizlik kimyasalları, proses kimyasalları, araştırma kimyasalları ve daha fazlası gibi tehlikeli kimyasallara maruz kalmaktadır. Bu kimyasal tehlikelere maruziyeti kontrol etmek, çalışanları korumak için esastır. Kontroller hiyerarşisi, daha az etkili yöntemlerden önce en etkili yöntemleri göz önünde bulundurarak, tehlike kontrol yöntemlerini etkinliklerine göre gruplandırmanın sistematik bir yoludur. Hiyerarşinin ters çevrilmiş üçgeni en üstte eliminasyona sahiptir ve en çok arzu edilen kontrol olup, bunu daha az tehlikeli bir kimyasalın ikamesi izler. Bir kimyasal tehlike ortadan kaldırılamıyor veya değiştirilemiyorsa, maruziyeti azaltmaya yardımcı olmak için kullanılan başlıca araçlar mühendislik ve idari kontroller ve KKD olmalıdır.

 

KKD ihtiyacı

 

KKD, çeşitli tehlikeli kimyasallara ve maddelere maruz kalmaktan kaynaklanan yaralanmalara ve hastalıklara karşı koruma sağlamak üzere tasarlanmıştır. İş güvenliğine göre, kimyasallara dayanıklı KKD'lerin gözleri ve yüzü, işitmeyi, solunumu, vücudu, elleri ve ayakları koruması, belirli kimyasal tehlikelere karşı dayanıklı olması ve üretim sürecinde oluşan sıçramalara ve buharlara karşı koruma sağlaması gerekir.

 

Göz ve Yüz Koruması

 

Göz ve yüz koruması, kullanıcıları kimyasal sıçramalarla ilişkili tehlikelerden korumalıdır. Endüstriyel ve temizlik kimyasallarına maruz kalmak, göz ve yüzdeki kimyasal yanıkların yaygın nedenleridir. Kimyasal güvenlik gözlükleri, kullanıcının yüzünün çevresinde hava geçirmez bir conta oluşturarak sıvıların veya dumanların göze ulaşmasını engeller. Yüz siperlikleri, çalışanın yüzünü ısı ve darbe direnci de sağlayabilen şeffaf bir plastik vizörle kaplayarak sıçramaları engeller.

 

İşitme Koruması

 

Birçok işçi işyerinde her gün gürültüye maruz kalmaktadır ancak kontrol edilmediğinde bu maruziyet kalıcı işitme kaybına neden olabilir. Ek olarak araştırmalar, pestisitler, çözücüler ve ilaçlar gibi ototoksik maddelere maruz kalmanın, gürültüye maruz kalmadan bağımsız olarak işitme kaybına veya denge sorunlarına neden olabileceğini göstermektedir. İşitme koruması takmak kulakları gürültüden koruyabilir ve ototoksik maddelere maruz kalmayı sınırlamaya yardımcı olabilir.

 

Solunum Cihazları

 

Kimyasalların, gazların ve sıçramaların solunmasından kaynaklanan olumsuz sağlık etkilerinden korunmak için uygun solunum cihazları kullanılmalıdır. Tam yüz solunum cihazları, kullanıcının tüm yüzünü kaplar ve yalnızca filtrelenmiş veya dışarıdan sağlanan solunum havasının maskeye girmesi için bir conta oluşturur. Değiştirilebilir kirleticiye özel kartuşlar, kimyasalların maruziyeti azaltmak için filtrelenmesine yardımcı olur. Sağlanan hava respiratörleri, tipik olarak kontamine alanların dışında, uzak bir kaynaktan basınçlı hava kullanır. Elektrikli hava temizleme respiratörleri (PAPR), çevredeki havayı temizlemek için bir filtre kullanır ve ardından sınırsız temiz hava sağlamak için takılı yüz maskesine üfler. Bağımsız solunum cihazı (SCBA) solunum cihazları, kendi taşınabilir hava beslemesine sahiptir.

 

İş Giysisi

 

Bir işçinin kollarını, bacaklarını ve tüm vücudunu kimyasal sıçramalardan kaynaklanan maruziyetten korur. Bir çalışanın işyerinin herhangi bir yerinde kimyasallara maruz kalabileceği her zaman cilt koruyucu kişisel koruyucu ekipman giyilmelidir. Kimyasallara dayanıklı giysiler, önlük ve tulumlardan koruyucu giysilere ve kapsüllü giysilere kadar değişebilir. Gerekli koruma seviyesi, kimyasal direnç ve giysi tasarımı, kimyasal koruyucu giysi seçerken kullanılan başlıca faktörlerdir.

 

El ve Kol Koruması

 

Eldivenler, mevcut belirli risklere bağlı olarak farklı koruma seviyeleri ile elleri ve bilekleri kimyasallara maruz kalmaktan korur. Tek kullanımlık nitril eldivenler sınırlı kimyasal sıçrama koruması sağlayabilirken, farklı kauçuk polimerlerden yapılmış kimyasallara dayanıklı eldivenler bir dizi kimyasala doğrudan maruz kalmaya karşı koruma sağlayabilir. Eldivenler ayrıca ısıya, kesilmeye ve soğuğa dayanıklılık gibi ek güvenlik özellikleri içerebilir. Kimyasallara dayanıklı kılıflar, ön kolları ve üst kolları kimyasal dökülmelerden ve sıçramalardan korumak için çeşitli malzemelerden gelir.

 

İş Ayakkabıları

 

Bir işçinin kimyasallara veya aşındırıcı maddelere maruz kalabileceği her zaman kimyasallara dayanıklı ayakkabılar giyilmelidir. Kimyasal direnç için yapılan botlarda tüm ayağı ve alt bacağı kaplamak için PVC gibi malzemeler kullanılacaktır. Botlar, delinmeye dayanıklı tabanlar ve çelik burunlar gibi diğer güvenlik özelliklerini de içerebilir.

 

İhtiyaç duyduğunuz yerde ve zamanda doğru kimyasal KKD'ye sahip olmak için galerimize göz atın.