Diğer Haberler
Beş Tip Yangın Söndürücü Hakkında Bilgi Edinin
Beş Tip Yangın Söndürücü Hakkında Bilgi Edinin

Bir yangının hemen söndürülmesini ve yaralanma veya hasara yol açmasını önlemek için her iş alanında veya ticari alanda yangın söndürücülere sahip olması gerekir. İş yerinize veya tesisinize kurmadan veya satın almadan önce, uygulamanız için doğru yangın söndürücü tipini bilmek önemlidir. Aslında farklı amaçlar için tasarlanmış beş tip yangın söndürücü tüp vardır. Belirli yangın türlerini bastırmak için kullanılan bu yangın söndürücülere gelin birlikte bakalım.

 

A sınıfı

 

A Sınıfı yangın söndürücüler, sıradan yanıcı yangınlar olan, özellikle kağıt veya tahtadan çıkanlar olan A Sınıfı yangınlar için kullanılabilir. Bazıları temiz maddelere sahipken diğerleri su veya sis kullanır.

 

B Sınıfı

 

B Sınıfı yangınlar benzin, gres, yağ ve diğer yanıcı sıvıların neden olduğu yangınlardır ve B Sınıfı yangın söndürücüler bunları bastırmak için tasarlanmıştır. Bu yangın söndürücüler, oksijeni yangından çıkarmak için C02 veya temiz maddeler kullanır. Onlarla ilgili en iyi şey, yangını söndürdükten sonra kalıntı bırakmamasıdır.

 

C sınıfı

 

Elektrikle enerji verilen yangınlar, C Sınıfı yangınlar olarak kabul edilir. Bu, C Sınıfı yangın söndürücülerin devreye girdiği zamandır. Alevlere herhangi bir iletken malzeme eklemeden yangını etkili bir şekilde boğan başka bir tür temiz madde kullanırlar.

 

D sınıfı

 

Magnezyum ve titanyum gibi yanıcı metaller kullanıyorsanız, tesisinize D Sınıfı yangın söndürücüler takmanız gerekir. Bu söndürücü, yanan magnezyum veya titanyum ile reaksiyona girmeyen kuru toz madde içerir. Ateşi boğarak ve ısıyı emerek söndürür.

 

K sınıfı

 

Restoranlar ve mutfaklı diğer işletmeler için K Sınıfı yangın söndürücüler en iyisidir. Yemek pişirmek için katı yağ, sıvı yağ ve diğer yağlar ile ateşlenen mutfak yangınları, potasyumdan oluşan ıslak bir kimyasal madde kullanılarak söndürülebilir.

 

Burada, Beta İSG İş Güvenliği Şirketinde, yüksek kaliteli kişisel koruyucu ekipmanımız, yangın söndürücülerimiz ve güvenli iş giysimiz aracılığıyla iş güvenliğiniz için doğru adımları atmanıza yardımcı olabiliriz. İşimizi sıkı çalışma, dürüstlük ve bütünlük yoluyla inşa ediyoruz. Sonuçta, burada söz konusu olan insanların güvenliğidir, bu nedenle yalnızca en yüksek kalitede güvenlik ve iş giysisi tedarik etmeye kararlıyız. Daha fazla bilgi için bugün bize ulaşın.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.