Diğer Haberler
Yüksek Görünürlüklü Kıyafetler Nasıl Temiz Tutulur?
Yüksek Görünürlüklü Kıyafetler Nasıl Temiz Tutulur?

İster inşaat sektöründe, ister yüksek görünürlük giysiler gerektiren başka bir alanda çalışıyor olun, iş üniformanızı temiz ve düzenli tutmak her zaman önceliğiniz olmalıdır. İster bir itfaiyeci ceketi, ister gece koşmak için yansıtıcı bir rüzgarlık olsun, yüksek kaliteli giysileri temizlemenin ne kadar zor olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Çok sert deterjan kullanırsanız, malzeme dağılır. Çok soft malzeme de düzgün temizlemeye yardımcı olmaz. Bununla birlikte, yüksek görünürlüklü giysilerin nasıl temizleneceğini merak ederken göz önünde bulundurulması gereken birkaç önemli ipucu vardır. Yakın zamanda yeni yüksek kaliteli giysiler satın aldıysanız, iş giysisi pantolon ve yeleklerinizin gelecek aylarda iyi görünmesini sağlamak için aşağıda listelenen tavsiyelere uyun.

 

Yüksek Görünürlüklü Giysilerini Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Sıcaklık:  Yıkama sıcaklığı , lekeleri etkili bir şekilde çıkaracak kadar yüksek tutulmalı, ancak giysilerde kalıcı hasara neden olacak kadar yüksek olmamalıdır.

 

pH:  Aşırı veya uzun süreli alkalilik, yansıtıcı bantta hasara neden olabilir. Hiçbir koşulda pH seviyeleri 11 aşılmamalıdır.

 

Birden fazla  yıkama: Kullanıcı  tarafından tekrarlanan yıkama veya aşınma, yansıtıcı bandın zamanla bozulmasına neden olabilir. Bunun etkileri özellikle diz ve dirsek gibi giysilerin eklem yerlerinde fark edilir.

 

Yeni yüksek görünürlüklü yelek veya ceketinizin üzerindeki bakım etiketini her zaman okuduğunuzdan emin olun. Giysinin atılmadan önce kaç kez yıkanabileceğini belirtir. Tipik yüksek dirençli giysilerin yaklaşık yirmi temizleme döngüsünden  sonra değiştirilmesi  gerekir. Yüksek görünürlüklü giysilerin rengi  solmaya başladığında hemen atın. Yüksek görünürlüklü giysiler sizi karanlıkta veya kalabalıkta öne çıkarmak için tasarlanmıştır ve matlaşmaya başladığında tasarlanan işlevini kaybetmeye başlar.

 

Yüksek görünürlüklü giysileri ne sıklıkla temizlemelisiniz?

 

Yüksek görünürlüklü giysileri yalnızca giysilerin  renginin yoğunluğu etkilendiğinde temizlemelisiniz. Genellikle tek yapmanız gereken kuru bir bez kullanmak ve giysilerdeki gevşek kiri veya kalıntıları nazikçe ovalamaktır.

 

Yüksek görünürlüklü giysilerden lekeleri nasıl çıkarırsınız?

 

İlk olarak, giysilerdeki gevşek kiri çıkarmak için temiz, kuru bir bez kullanın.  Bu, yıkama sırasında malzemeye kir ve kirecin yerleşmesini önlemek için önemlidir. Bunlar ayrıca giysiye karşı aşındırıcı olabilir. Yüksek viskoziteli giysileri  yıkarken yalnızca soğuk su ve hafif deterjan kullanın. Ne tür bir deterjan kullanmanız gerektiğinden emin değilseniz, nötr deterjan veya hafif şampuan kullanın. Giysilerin yirmi  ila  otuz  dakika boyunca bir küvette ıslanmasına izin verin.

 

Ardından, inatçı lekeleri tamamen çıkarmak için parlak renkli alanlara odaklanarak yeleği hafif bir fırça ile nazikçe ovalayın. Bu, çamaşır makinesinde yıkamaktan daha güvenlidir çünkü ne kadar güç kullanacağınızı kontrol edebilirsiniz. Son olarak, çamaşırları gölgede kurutun. UV ışınlarına maruz kalma giysilerin yansıtıcılığına zarar verebileceğinden, bunları doğrudan güneş ışığında kurutmaktan kaçının.  Giysiler herhangi bir nedenle hala sabunluysa, soğuk suyla durulayın ve tekrar kurutun. 

 

Çok inatçı lekeler için, yalnızca parlak renkler için güvenli olarak işaretlenmiş ve ağartıcı içermeyen leke çıkarıcıları kullanın. Bugün piyasada pek çok iyi seçenek var, ancak bunları yeni  iş giysisi pantolonunuzda veya ceketinizde kullanmadan önce ambalajlarını iki kez kontrol ettiğinizden emin olun.

 

Yüksek Görünürlüklü Giysileri Temizlerken Nelerden Kaçınmalısınız

 

Yıkama ürünlerinde parlatıcı maddeler: Bazı deterjanlar, retro yansıtıcı bant ve kumaşları olumsuz yönde etkileyebilecek, kumaş ve bant parlaklığını tehlikeye atabilecek optik parlatıcı maddeler (OBA'lar) içerebilir.

Yüksek görünürlüklü pantolonları ve  ceketleri  kaba kumaşlarla karıştırmaktan kaçının. Kot pantolon gibi  kaba kumaşlar,  yansıtmayı sağlayan ısı transfer filmine zarar verebilir.  

Karışık renklerle yıkama:  Bu, giysiyi lekeleyebilir. Yüksek görünürlüklü giysileri yalnızca benzer renklerde giysilerle yıkayın. 

Kuru  temizleme  – bu neredeyse kesinlikle giysilere zarar verir. 

Çamaşır suyu  veya  kumaşı sık  sık kullanma. 

 

Bir  çamaşır makinesi ve kurutucu kullanmanız gerekiyorsa, şu ipuçlarını izleyin:

 

  • Çamaşır makinenizdeki hassas programı hafif bir deterjanla kullanın.
  • Kurutma makinenizin en düşük ısı ayarını kullanın veya yüksek görünürlüklü giysilerinizi ipte kurutun.
  • Kalıcı kırışıklıkları önlemek için döngü tamamlandıktan sonra kıyafetlerinizi çıkarın.
  • Yüksek görünürlükteki giysileri (özellikle yüksek görünürlükteki ceketleri) tekrar giyene kadar bir askıya asın. Bu istenmeyen kırışıklıkların oluşmasını önleyecektir.

 

Yüksek görünürlüklü kıyafetlerimiz için galerimize tıklayın.