Diğer Haberler
Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı ve Kontrol Yöntemleri
Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı ve Kontrol Yöntemleri

Güvenli iş ayakkabısı

 

Deri iş ayakkabıları, iş ayakkabıların anti-statik yapısı, kauçuk yüzey gibi daha fazla koruyucu ayakkabı türleri, güvenli iş ayakkabıları, yalıtımlı kauçuk galoşlar deri ayakkabılar, düşük voltajlı yalıtım, asit ve alkali deri ayakkabılar, asit ve alkalilere dayanıklı olanlar, asit ve alkali dayanıklı plastik kalıplı iş botları, yüksek ısıya dayanıklı koruyucu ayakkabı, delinmez ayakkabı, kaynak koruyucu ayakkabı vb. iş yerlerine ve içeriklerine göre farklı kullanım tercihleri ​​yapılmalıdır. Yalıtımlı ayakkabılar için gereklilikler şunlardır:

 

(1) öngörülen bir voltaj dahilinde kullanılmalıdır.

 

(2) yalıtımlı ayakkabılar ya da botlar malzeme parçasının hasarsız olarak boyutlandırılması ve her altı ayda bir önleyici test yapılmalıdır.

 

(3) SRM, yağ, asit, alkali koşulları, yardımcı güvenli cihaz kullanımı olarak kullanılamaz.

 

Kask, Kafa - Baş Koruması

 

Elektrikli şantiyelerde, kask giyen işçiler kişisel koruyucu ekipman kullandıkları için zarar görmezler. Aşağıdaki koşullarda riskler gerçekleşebilir, kişisel koruyucu ekipman kullanımıyla başın zarar görmemesi veya kafa yaralanmasının derecesini azaltması sağlanır.

 

(1) uçan veya düşen cisimlerin kafaya çarpması,

 

(2) alan personelinin 2 metreden fazla uzaktayken ve düşerken yaralanması

 

(3) elektrik çarptığında

 

(4) Yürümek veya iş yapmak için alçak konumdayken, kafaya keskin, sert nesneler çarpabilir

 

Giyilen kask standartlara, kullanım yönetmeliklerine uygun olmalıdır. Aşınma ve kullanım doğru değilse, yeterli bir koruma işlevi gerçekleşmez.

 

Emniyet kemerleri

 

Elektrik voltajı yüksek şantiyelerde, yüksekte çalışma gibi durumlar çok fazladır. Operatörlerin belirli bir yükseklikte ve konumda olası düşmeleri ve operatörlerin tırmanma ve yüksekte çalışmasını önlemek için emniyet kemeri takılmalıdır.

 

Koruyucu iş giysisi

 

Elektrik voltajı yüksek şantiyelerde alan görevlerinde çalışan personel tulum giymelidir. Kaynakçı tulumları genel olarak beyazdır ve diğer tulum çeşitlerinde renk kısıtlaması yoktur.

 

Koruyucu iş giysileri aşağıdaki kategorilere sahiptir:

 

(1) sistemik koruma tipi tulumlar

 

(2) antivirüs tulumları

 

(3) asit tulumları

 

(4) ateşe dayanıklı tulumlar

 

(5) ısı yalıtım tulumları

 

(6) havalandırma soğutma tulumları

 

(7) soğutulmuş tulumlar

 

(8) işçi koruması için yağmurluk

 

Emniyet gözlükleri

 

Maddenin tanecikleri ve elastik, kıvılcım ve ısı akışı, göz kamaştırıcı ışın ve duman gözlere zarar verir. Bu nedenle, gerektiğinde, farklı korunan nesnelere göre koruyucu gözlük seçimi ve kullanımı önemlidir.

 

Güvenlik eldivenleri

 

Güvenlik korumasına önem veren personel esas olarak eldivenlere güvenir. Koruyucu eldiven kullanımı iş parçası, ekipman ve alan görevi durumunu analiz ettikten sonra, uygun malzemeden yapılmış, çalışmaya uygun, eldivenleri seçmelidir. Koruyucu eldivenler giymek, özellikle delme, freze makinesinin kullanımı ve iletme makinesinin kullanımı için kolay olmayacaktır, fakat sizi tehlikelerden koruyacaktır. Türbin şantiyesinde kullanılan koruyucu eldiven çeşitleri aşağıdaki gibidir:

 

(1) İş güvenliği eldiveni. El ve kol fonksiyonlarını korumalıdır.

 

(2) Yalıtkan eldivenlerle canlı çalışma.

 

(3) Asit ve alkali eldiven. Esas olarak asit ile temas ve alkali aşınma eldivenleri için kullanılır.

 

(4) Kauçuk yağına dayanıklı eldivenler.

 

(5) Kaynakçı eldivenleri.

 

Ortak Güvenlik Görevlileri Denetim Yöntemleri

 

Ortak güvenlik görevleri ve personelleri dikkatlice incelemeli, test etmelidir.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi olarak sizler için en iyi ve en kaliteli kişisel koruyucu ekipman sunmaktayız. Ürünlerimize göz atmak için tıklayın. Şirketinizin hangi tür iş ayakkabısına, iş kıyafetine ve eldivenlerine ihtiyacı olduğunu merak ediyorsanız uzmanlarımızla hemen, bugün iletişime geçebilirsiniz.

 

Tüm ürünlerimize göz atmak için galerimizi ziyaret edin.