Diğer Haberler
Ellerinizi Tehlikeli Kimyasallardan Koruyan Eldiven Çeşitleri
Ellerinizi Tehlikeli Kimyasallardan Koruyan Eldiven Çeşitleri

El kazaları, kaydedilebilir işyeri olaylarının yüzde 40 ila 60'ını oluşturuyor. Çalışmak için bir çift eldiven seçmek, doğru uyumu ve formu bulmanın ötesine geçer. Farklı tipte iş güvenliği eldivenleri, farklı tipte el koruması sunar. Herkese uyan tek bir yaklaşım kullanmak yerine, belirli işler için kullanmak isteyeceğiniz belirli eldivenler vardır.

 

İşiniz için doğru eldiveni kullanıp kullanmadığınızı nasıl anlarsınız? Bu kılavuz, 9 farklı iş güvenliği eldiveni türünü ve ne zaman kullanılması gerektiğini kapsar.

 

Pamuklu/Kumaş Eldivenler

 

Bu, genel işler veya yüksek düzeyde korumanın gerekli olmadığı projeler için en yaygın eldiven türüdür. Bu eldivenler, kullanıcıya çok az güvenlik sağlayan ince, hafif bir kumaş kaplama sunar. Çoğunlukla küçük çizikleri veya kıymıkları önlemek için kullanılırlar, ancak delinmeleri, yanıkları veya kesikleri önlemek için bir fonksiyonları yoktur.

 

Kaplamalı Kumaş Eldivenler

 

Kaplamasız kumaş eldivenlerin üzerinde bir adım olan bu eldivenler, delinmelere, kesilmelere ve kimyasallara karşı biraz daha fazla koruma sağlar. Nitril, PVC ve poliüretan yaygın kaplama türleridir, ancak ihtiyacınız olan gerçek kaplama işin kendisine bağlıdır.

 

Deri eldivenler

 

Deri eldivenler birkaç nedenden dolayı tercih edilir. İyi kavrama, yalıtım ve dayanıklılık sağlarlar. Normal kumaştan daha kalındırlar ve bu da daha yüksek düzeyde koruma sağlar.

 

Bununla birlikte, deri eldivenler aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında kurur, çatlar veya büzülür. Bu nedenle ısıyla çalışmak için ideal değillerdir, ancak iyi durumdayken yeterli yanma koruması sunarlar.

 

Kaynakçılar genellikle ekstra koruma sağlamak için genellikle dayanıklı astarlı deri eldivenler kullanır.

 

Lateks, Kauçuk veya Plastik Eldivenler

 

Bu eldivenler en yaygın olarak tıbbi ortamlarda veya laboratuvarlarda kullanılır. Genellikle hareketliliğe izin verecek şekilde uyumludurlar, ancak biyolojik tehlikelere, kimyasallara, çözücülere ve diğer zararlı maddelere karşı koruma sağlamazlar.

 

Bununla birlikte, malzeme çok ince ve esnek olduğu için bu eldivenler delinme veya ısı direnci sağlamaz. Keskin aletler veya alevler kullanırken veya aşındırıcı yüzeylerle çalışırken ideal değildirler.

 

Kevlar Eldiven

 

Kevlar eldivenlerin dayanıklılığı, onları endüstriyel durumlar için ideal bir seçim haline getirir. Malzeme, el koruması için hafif ancak sağlam bir çözüm sunarak hareket kabiliyetine izin verirken baskı altında da güçlü kalır. Kevlar kesiklere ve delinmelere karşı dayanıklıdır.

 

Butil Lastik Eldivenler

 

Kimyasallarla çalışırken butil lastik eldivenler en iyi çözümdür. Kauçuk oldukları için temas ettikleri sıvıları emmezler. Kauçuk, alkoller, ketonlar, nitro bileşikleri, asitler, bazlar ve hatta roket yakıtı gibi zararlı kimyasallara karşı dayanıklıdır. Sıcak ve soğuk durumlarına, aşınmaya, oksidasyona ve ozon korozyonuna da dayanabilirler.

 

Titreşime Dayanıklı/Darbeye Dayanıklı Eldivenler

 

Bu eldivenler, ellerinize daha az enerji aktarılması için titreşen alet veya ekipmanın etkisinin çoğunu emmeye yardımcı olur. En yaygın olarak, işçilerin uzun süre titreşimli aletler kullandığı imalat, otomotiv ve inşaat endüstrilerinde kullanılırlar.

 

Delinmeye Dayanıklı Eldivenler

 

Bu eldivenler, eldeki kesiklere veya delinmelere karşı direnç gösterecek şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Dokuma tasarım, cildi delebilecek keskin nesneleri saptırmaya yardımcı olur. İnşaat, yemek servisi ve depolama gibi manuel kesim yapan endüstriler delinmeye dayanıklı eldivenlerden yararlanabilir.

 

Alüminize Eldivenler

 

Bunlar, ısıyla çalışırken giyilecek en iyi eldiven türlerinden biridir. Yüksek sıcaklıklara karşı son derece dayanıklıdırlar, bu nedenle kaynak, dökümhane ve laboratuvarlarda yaygın olarak bulunurlar. 1.000ºC'ye kadar sıcaklıklarda ellerinizi hatasız koruyabilirler.

 

İş için Doğru Eldiven Tipini Seçin

 

Bir işin gerektirdiği güvenlik zorluklarını bilmek, doğru el korumasını seçmenize yardımcı olabilir. Tehlikeleri belirleyerek başlayın, ardından en iyi çözümü bulmak için iş güvenliği eldiveni seçeneklerinizi araştırın.

 

Daha fazla sağlık ve güvenlik bilgisi mi istiyorsunuz? Bize ulaşın, şirketiniz için gerekli en kaliteli ürünleri birlikte belirleyelim. Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.