Diğer Haberler
SOĞUK HAVA DEPOSUNDA ÇALIŞANLAR İÇİN GÜVENLİK VE KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN
SOĞUK HAVA DEPOSUNDA ÇALIŞANLAR İÇİN GÜVENLİK VE KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN

Soğuk Hava Deposunda Çalışmak

 

Soğuk hava depolarındaki işçiler, soğuk stresi riski altındadır ve bu da kişisel koruyucu ekipmanı donma, hipotermi ve ölüme karşı kritik bir son savunma hattı haline getirir.

 

Bu nedenle, bu kayıpları telafi etmek için herhangi bir önlem alınmadığında, çalışanlar ekstremite ve solunum yolu soğutması, rüzgar soğutması ve temas soğutması dahil olmak üzere tüm vücut veya yerel soğutma yoluyla soğuk stresinin başlangıcıyla karşı karşıya kalırlar.

 

Ayrıca, sıcaklık ne kadar düşük ve maruziyet ne kadar uzun olursa, donma, hipotermi veya ölüm olasılığı o kadar yüksek olur.

 

Bununla birlikte, soğuk sıcaklıklar önemli bir risk faktörü olsa da, yüksek veya soğuk rüzgarlar (veya hava akımı), nem ve soğuk suyun tümü soğuk stresine katkıda bulunur. Bu, rüzgar veya yağmurun yanı sıra 10-15°C gibi yüksek sıcaklıklarda da meydana gelebileceği anlamına gelir.

 

Soğuk stresi ve soğuğa bağlı hastalıklar:

 

Soğuk hava deposunda çalışırken soğuk stresi ve hipotermi gibi riskli durumlar söz konusudur.

 

Soğuk stresinin belirtileri arasında titreme, hızlı nefes alma, artan nabız hızı ve yüksek tansiyon yer alır ve bunu beyin, sinir sistemi, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında azalma izler.

 

Eller, ayaklar ve yüz gibi uzuvlar, cilt ve dokuların donmasına neden olan ve etkilenen bölgelerdeki gri-beyaz lekelerin yanı sıra karıncalanma, ağrı, uyuşma, sertlik ve kabarcıklarla tanınabilen soğuk ısırmasından etkilenebilir.

 

Sonunda, kişinin çekirdek vücut ısısı 35°C'nin altına düştüğünde, hipotermi devreye girer. Hasta başlangıçta uyanık ve titrerken, durum daha şiddetli hale geldikçe titreme durur ve kafa karışıklığı, konuşma bozukluğu, solunum azalması ve kalp hızında düşme meydana gelir.

 

Soğuk hava deposunda tehlike kontrolü:

 

Tüm tehlikelerde olduğu gibi, işverenler kontrol hiyerarşisini takip etmeli ve riski azaltmak için daha yüksek seviyeli kontroller kullanmaya öncelik vermelidir.

 

Soğuk bir depoda bunun birkaç anlamı vardır. Çalışanların soğuğa maruz kalmasını en aza indirecek şekilde işyerleri tasarlamak veya soğuk alanlara erişmek için otomatik ekipman kullanmak anlamına gelebilir. Aynı şekilde soğuk odalar yerine dik veya derin dondurucu seçimi veya yalıtımlı/ısıtmalı kabinli forklift kullanımı önemlidir.

 

Ek olarak, soğuk bölgelerde terlemeye neden olabilecek fiziksel aktivitelerin ortadan kaldırılması ve ilgili tıbbi durumları olanların soğuğa maruz kalmaması için çalışanların taranması yaralanma riskini azaltabilir.

 

Soğuk ortamlara maruz kalmanın kaçınılmaz olduğu durumlarda, idari kontroller ve kişisel koruyucu ekipman gerekli olabilir.

 

Giyim:

 

En önemlisi koruyucu giysiler vücuda tam oturan, görünür, yalıtımlı, suya dayanıklı ve sağlam, yeterli izolasyon sağlamayan düğmeler yerine fermuarlı olmalıdır.

 

Ayrıca, işçiler, kirlenmeleri veya ıslanmaları durumunda her zaman yedek, temiz bir set bulundurmak için yeterli giysiye sahip olmalıdır.

 

Bot /İş ayakkabısı:

 

Ardından, botlar veya iş ayakkabıları yalıtılmalı, suya ve darbelere dayanıklı, kaymaz, iyi havalandırılmış ve esnek olmalıdır. Elbette, birden fazla çift çoraba ve ek yalıtım için bir iç tabana izin verecek kadar büyük olmalıdır.

 

Baş Koruması:

 

Rüzgar geçirmez bir ceketi olan örme bir bere tipik olarak kulaklar ve boyun için yeterli koruma sağlarken, gerekirse katmanların soğumasını da sağlar.

 

Ayrıca, aşırı soğuk ortamlarda veya hareketsizken yün gerekli olabilir.

 

Buna rağmen, başlık, işitme ve göz koruması da dahil olmak üzere diğer koruyucu ekipmanların doğru şekilde takılmasını gerektirir.

 

Eldivenler:

 

Son olarak, eldivenler, özellikle soğuk eller bir kaza olasılığını artırabileceğinden, manuel görevlerin gerçekleştirilmesine izin verecek şekilde sıcak ve tam olarak takılmış olmalıdır.

 

Bu nedenle, soğuk havanın girmesini önlemek için ceket kollarının üzerine veya altına sıkıca oturmalıdırlar.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi, çoğu iş yeri görevi ve ortamı için geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

 

Ürünlerimize göz atmak için tıklayın.