Diğer Haberler
Nitril Eldivenler Asetona Dayanıklı Mı?
Nitril Eldivenler Asetona Dayanıklı Mı?

Güzellik endüstrisinde, laboratuvarda veya sık asetona maruz kalan başka bir ortamda çalışıyorsanız, göreve uygun eldivenlere ihtiyacınız vardır. Bu sert kimyasal cildinizi tahriş edebilirken, doğru eldiven çifti ellerinizi koruyacaktır. Asetona dayanıklı eldivenler hakkında daha fazla bilgi edinin ve Beta İş Güvenliği Şirketi ile satış için en iyi seçenekleri bulun.

 

Nitril Eldiven Nedir?

 

Nitril eldivenler, petrol bazlı sentetik malzemeden yapılmış bir tür tek kullanımlık eldivendir. Belirli kimyasallara dayanırlar ve çeşitli endüstrilerdeki işçilerin ellerini korurlar. En yaygın olarak boya ve cila tinerini işlemek için başvurulan kişisel koruyucu ekipmanlardandır. Bununla birlikte, asetonla uğraşırken nitril eldivenler önerilmez.

 

Aseton Nedir?

 

Aseton, laboratuvarlarda ve diğer endüstriyel ortamlarda yaygın olarak kullanılan bir temizleme solventidir. Birçok kişi, oje çıkarıcıda bir bileşen olarak asetona aşinadır. Akrilik tırnakları ve artık kimyasalları çıkarma yeteneğinden suda çözünürlüğüne kadar birçok faydası vardır.

 

Bununla birlikte, aseton cildinizi tahriş edebilecek sert bir kimyasaldır. Hassas cildiniz varsa veya uzun süre asetona maruz kaldıysanız, kuruluk ve batma yaşayabilir veya daha ciddi cilt rahatsızlıkları geliştirebilirsiniz.

 

Nitril Eldivenler Asetona Nasıl Tepki Verir?

 

Nitril eldivenler belirli kimyasallara dayanabilirken, aseton gibi ketonlara maruz kaldıklarında hızla bozulurlar. Bir eldivenin geçirgenlik faktörü, solventin eldivenden cildinize sızma hızıdır. Aseton, cildi tahriş etmek için dört dakika kadar kısa bir sürede nitril eldivenlerden geçebilir ve bu da hızla zararlı olabilir.

 

Asetona Dayanıklı Eldivenler Nelerdir?

 

Tek kullanımlık eldivenler - nitril ve lateksten yapılmış olanlar gibi - aseton gibi sert çözücülere karşı yeterli koruma sağlamaz. Asetonla uğraşıyorsanız, bütil, kauçuk veya lateksten yapılmış güvenilir eldivenlere yatırım yapmak isteyeceksiniz. Gerekli kimyasallara dayanabileceklerinden emin olmak için eldivenlerinizin direncini ve kalınlığını her zaman kontrol edin.

 

Beta İŞ Güvenliği Şirketinin Tedarikinden Aseton İçin En İyi Eldivenleri Satın Alın

 

Beta İş Güvenliği Şirketinde, aseton ve diğer kimyasalları işleyen endüstrilerde çalışanlar için bir dizi dayanıklı eldiven taşıyoruz. Ekibimiz, ellerinizi uzun süreli maruziyetten ve cilt tahrişinden korumanın ne kadar önemli olduğunu biliyor. Yüksek kaliteli kişisel koruyucu ekipmanımızla, gönül rahatlığı sağlamak için doğru materyalle herhangi bir işin üstesinden gelebilirsiniz.

 

Güzellik endüstrisi eldivenlerimiz ve diğer ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinin, toplu sipariş verin veya bugün sorularınız için bizimle iletişime geçin.

 

Ürün galerimize göz atmak için tıklayın.