Diğer Haberler
Restoran Mutfağında Çalışmak İçin Kaymaz İş Ayakkabısı Nasıl Seçilir
Restoran Mutfağında Çalışmak İçin Kaymaz İş Ayakkabısı Nasıl Seçilir

Restoran mutfağında çalışmak için kaymaz iş ayakkabısı giymek istediğinizde, her çeşidin avantaj ve dezavantajları dikkatinizi çekecektir. Bazı ayakkabılar rahat ve güzel görünür, ancak kaymaya karşı dayanıklı olmadıkları için sizi korumaya uygun değildirler. Diğer ayakkabılar pratiktir ama ortama uyum sağlamada başarısızdırlar.

 

Restoran Mutfağı İçin Kaymaz İş Ayakkabısı Ne Anlama Gelir?

 

Mutfak iş ayakkabıları her mutfakta olmazsa olmazlardandır. Kauçuk, kumaş veya deriden yapılabilirler ve ayaklarınızı korumak ve kuru tutmak için tasarlanmıştır. En iyi mutfak ayakkabıları, mutfakta çalışırken sizi rahat ettirecektir

 

Kaymaz bir mutfak ayakkabısı , ıslak yüzeylerde kaymanızı önlemeye yardımcı olmak için kaymaz tabanı olan bir çift iş ayakkabısıdır. Bu, mutfakta veya su ve ıslak zeminlerin olduğu herhangi bir yerde çalışan kişiler için önemlidir.

 

Neye ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak, mutfak için birçok farklı kaymaz iş ayakkabı türü vardır. Bazı iş ayakkabıları, sıcak yüzeylere dokunduklarında ayaklarınızı koruyacak bir tür kauçuk veya plastik tabandan yapılır.

 

Bütün gün mutfakta çalışacaksanız, o zaman rahat tabanlıklı bir çift kaymaz ayakkabı almak önemlidir, böylece gün boyu rahatsız edici botlar giymekten kurtulmuş olacaksınız. Islak koşullarda çalışırken ayaklarınızı kuru tutacak ve ayrıca soba ve fırın gibi sıcak yüzeylerden koruyacak bir şey istiyorsanız, su geçirmez botlar da mevcuttur.

 

Kaymaz Restoran Ayakkabıları Neden Önemlidir?

 

Restoran endüstrisi büyük bir iştir. Sadece bu sektörde 14 milyondan fazla insan çalışıyor. Daha önce bir restoranda çalıştıysanız, doğru ayakkabıya sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. İşyeri tehlikeli bir yer olabilir. Bu, özellikle kazaların yaygın olduğu restoran ve barlarda geçerlidir. Kaymayı ve düşmeyi önlemenin en kolay yollarından biri kaymaz restoran iş ayakkabısı giymektir.

 

Kaymaz Restoran Ayakkabıları Yaralanmaları Azaltır

 

Kaymaların, takılmaların ve düşmelerin Amerika'da işyeri yaralanmalarının önde gelen nedeni olduğu bilinmektedir. Raporlara göre, çoğu zayiat ıslak zeminde veya kaygan yüzeylerde yürürken meydana geliyor. Bir NSC çalışması, her beş kayma ve düşme vakasından birinin kötü döşeme koşulları nedeniyle gerçekleştiğini ortaya koymuştur.

 

Kaymaz restoran iş ayakkabıları, karo veya parke zeminler gibi pürüzsüz yüzeylerde çekiş sağlayarak bu riskleri azaltmaya yardımcı olabilir. Buna karşılık, çalışanların barın arkasında çalışırken veya masalarda müşterilere hizmet verirken kayma ve düşme şansları daha az olacaktır.

 

İşyerinizde yaralanmaların oluşmasını önlemek için personeliniz için kaymaz ayakkabılara yatırım yapın.

 

Şef İçin Kaymaz Ayakkabı Nasıl Seçilir?

 

Ayakkabılar hafif olmalıdır:

 

Ayakkabılar hafif olmalıdır, böylece şefler mutfakta kolaylıkla hareket edebilirler. Malzemeleri doğrarken veya menzil üzerinde çalışırken bot veya başka ağır ayakkabılar giymiş gibi hissetmemelidirler.

 

Kaymaz ayakkabılar maksimum çekiş sağlamalıdır:

 

Mutfak zemini genellikle kaygandır ve şeflerin hareket ederken maksimum çekişe sahip olmaları gerekir. Bu nedenle, sıcak yüzeylerde veya haşlayıcı sıvıların yakınında çalışırken ayaklarının kaymaması önemlidir. Bu, çekiş eksikliği nedeniyle elinizden kayan bıçaklardan kaynaklanan yanıklar veya kesikler gibi ciddi yaralanmalara neden olabilir. Bunu sağlamanın en iyi yolu, ıslak veya yağlı yüzeyler söz konusu olduğunda bile iyi kavrama özelliklerine sahip kauçuk veya poliüretandan yapılmış ayakkabılar seçmektir.

 

Kaymaz ayakkabıların terin hızlı buharlaşmasına izin vermesi gerekir:

 

Aşçıların, sıcaklıkların 27-30 derece üzerine çıkabildiği sıcak yaz günlerinde mutfakta serin kalabilmeleri için, şefin ayakkabılarının nefes alabilen üst yüzeyleri olmalıdır! File sayalı ayakkabılar idealdir çünkü şefin serin kalabilmesi için ayakkabının içinden hava akışına izin verirler.

 

Aşçı ayakkabılarının ayrıca sıcak mutfaklarda granit tezgahlarda çalışırken ayakları kesik ve yanıklardan korumak için kauçuk tabanlı olması gerekir.

 

Sıvının ayağa ulaşmasını önleyen kauçuk bir dış tabana sahip olmalıdırlar. İyi bir aşçı ayakkabısı, yağ gibi sıvıların ayağa ulaşmasını önleyen kauçuk dış tabanlı, deri veya kanvastan yapılmalıdır. Bu, yemek pişirirken veya yemek servis ederken ayaklarınızı kuru ve rahat tutar.

 

Kaymaz ayakkabılar iyi bir kemer desteği sağlamalıdır.

 

İyi bir şef ayakkabısı, tüm gün boyunca tek bir yerde yemek hazırlarken veya masalarda servis ederken sırtınızdaki ve bacaklarınızdaki stresi azaltan mükemmel kemer desteğine sahip olacaktır. Destek ayrıca her gün iş yerinde uzun saatler ayakta durmaktan kaynaklanan yorgunluğun önlenmesine de yardımcı olur.

 

Kaymaz ayakkabılar delinmeye karşı dayanıklı bir tabana sahip olmalıdır.

 

Delinmeye karşı dayanıklı bir tabana sahip olmalıdırlar. İşinizde bıçak kullanıyorsanız, bu nitelikler çok önemlidir çünkü ayaklarınızı bıçak, çatal gibi ince ayakkabı tabanlarından kolayca geçebilecek keskin nesneler tarafından yaralanmaktan koruyacaklardır.

 

İş ayakkabılarımıza göz atmak için tıklayın.