Diğer Haberler
LED Lamba Teknolojisi Kişisel Koruyucu Ekipmana Yardımcı Olur mu?
LED Lamba Teknolojisi Kişisel Koruyucu Ekipmana Yardımcı Olur mu?

LED lambaların verimleri ve uzun ömürleri sayesinde birçok kullanım alanı vardır. Halihazırda tabelalarda, evlerde ve etkinliklerde kullanılan bu teknoloji, konu KKD (Kişisel Koruyucu Ekipman) olduğunda yardımcı olabilir. LED lamba teknolojisinin KKD'yi iyileştirdiğini ve bazı işyeri tehlikelerini ortadan kaldırmaya yardımcı olduğunu görebilecek prototipler geliştirilmektedir.

 

LED Lamba Teknolojisi Nedir?

 

LED'ler, akımı bir filaman yerine bir yarı iletkenden geçirdikleri için geleneksel floresan, halojen ve akkor ampullere harika bir alternatiftir. Bu, ampulün daha uzun süre dayanması için zamanla değiştirilecek bir filament olmadığı anlamına gelir. Uzun ömürleri, parlaklıkları ve verimlilikleri sayesinde tabelalarda, araba içlerinde ve mutfaklarda zaten popülerler.

 

Filament eksikliği, ampulün o kadar ısınmaması ve giysi içinde kullanılmasına izin vermesi anlamına gelir. Örneğin, bisiklet endüstrisine, arkadaki sürücülerin bisikletçinin tam olarak hangi yöne döndüğünü bilmeleri için yerleşik döngü göstergelerine sahip ceketler ile tanıtıldı.

 

LED KKD'den Kimler Yararlanabilir?

 

Geceleri çalışmak, dışarıda yollarda veya gece boyunca binaların içinde çalışıyor olsalar da, personel için bariz tehlikeler sunar. Yetersiz aydınlatma, personelin engellerin üzerinden düşmesine veya yoldan geçen sürücülerin onları görmesini zorlaştırabilir.

 

KKD giysilerinde kullanılan LED lamba teknolojisi, personelin güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilecek ekstra bir güvenlik özelliğidir. Otoyollarda geceleri bakım ve yeni inşaat yapan inşaat işçileri, hız yapan araçların yakınında zor koşullarda çalışmak zorunda kalıyor. Giysilerinin içindeki LED lambalar, önlerinden kolay bir şekilde kaçabilen tüm sürücüler tarafından kolayca fark edilmelerini sağlayacaktır.

 

Havaalanı çalışanları da geceleri tehlikeli koşullarda çalışmak zorunda kalıyor ve sadece uçakların kendileri ile değil asfalttaki diğer tüm araçlarla uğraşıyor. Yetersiz aydınlatma nedeniyle havalimanı araçları kimseyi göremezse ciddi kazalar meydana gelebilir. Paltolar veya şapkalar içinde yerleşik ışıklara, aydınlatma ürünlerine sahip olmak, karanlıkta bile onları görmeyi kolaylaştıracaktır.

 

LED KKD'den yararlanabilecek olanlar yalnızca dışarıda çalışan personel değildir. Birçok farklı endüstride, küçük alanlarda çalışması gereken işçiler bulunur. Tesisatçılar, elektrikçiler, asansör operatörleri ve kanalizasyon işçileri genellikle yetersiz aydınlatma ürünleri ve dar alanlarla uğraşmak zorundadır.

 

LED lambalar, bir kişinin meşale tutmasına gerek kalmadan alanı aydınlatabilir, elini serbest bırakabilir ve işini kolaylaştırabilir.

 

Personel Başka Nasıl Güvende Kalabilir?

 

LED aydınlatma ürünleri, KKD için yaygın bir gerçeklik haline gelene kadar, karanlıkta çalışırken personelinizin güvende olduğundan emin olmak için uygulayabileceğiniz bir dizi güvenlik özelliği vardır. Giysilerinize entegre etmemiş olsanız da, alanın iyi aydınlatıldığından emin olmak önemlidir.

 

Alanın doğru bir şekilde aydınlatılması, temel tökezlemeleri, düşmeleri ve ayrıca araç kazaları gibi daha ciddi tehlikeleri önler. İkaz yelekleri, yüksek görünürlüklü giysiler ve  ceketler gibi yansıtıcı giysiler, personelin her zaman nerede olduğunu bilmeyi kolaylaştırabilir.

 

Gece boyunca çalışmak, ele alınması gereken zihinsel zorluklar sunar. Personelin yorgun hissetme, hata yapma veya uykuya dalma olasılığı daha yüksektir ve bu da daha ciddi olaylara yol açabilir.

 

Çalışanların düzenli mola vermelerini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır. Ayrıca, karanlıkta işe gidip gelirken personelin karşılaştığı tehlikeleri vurgulamak için destek ve eğitim sunmalısınız.

 

Uyku düzenini korumak, günün en büyük öğününü vardiya başlamadan önce yemek ve yağlı yiyeceklerden kaçınmak gibi gece vardiyalarına hazırlanmalarına yardımcı olabilecek bilgiler sunabilirsiniz.

 

Aydınlatma ürünleri ve daha fazlası için galerimize göz atın.

 

 

 

 

Bu Teknoloji Ne Kadar Yakın?

 

LED giysiler yeni bir konsept değil ve dünya çapında podyumlarda görülmeye başlandı. Ciddi bir moda ifadesi yaparlar ve odadaki herkesin dikkatini çekerler. İş kıyafeti uzmanlarının LED lambaların pratik uygulamalarını takdir etmesi uzun sürmedi.

 

LED ışıkları KKD'ye tanıtacak şu anda geliştirilmekte olan bazı prototipler var. Böyle bir öğe, çıkarılabilir, şarj edilebilir bir LED ışığı içeren sağlam bir güvenlik ceketidir.

 

Işık herhangi bir USB bağlantı noktasında hızlı bir şekilde şarj edilebilir ve kullanıcıyı her yönden aydınlatmak için yeterli ışık sağlar. Pil, en düşük ayarda altı saat ve en parlak ayarda iki buçuk saat sürer.

 

Bunun gibi prototipler yakında yaygınlaşacak ve çeşitli endüstrilerdeki personel için güvenli çalışma koşulları sağlayacaktır.