Diğer Haberler
Endüstriyel Şantiyelerde Yangın Önleme ve Güvenliği Artırmanın 3 Yolu
Endüstriyel Şantiyelerde Yangın Önleme ve Güvenliği Artırmanın 3 Yolu

Endüstriyel şantiyelerde çalışanlar yanıcı veya patlayıcı maddelere maruz kalabilir. Bu maruz kalma riski, çalışanların refahını tehlikeye atabilecek yanıklara veya yangınla ilgili diğer yaralanmalara neden olabilir. Yangınla ilgili acil durumlara hazırlanmak için işverenler, çalışanlarını tıbbi tedavi ve yanıkların önlenmesi konusunda eğitmelidir.

 

İşçiler, tıbbi tedaviyi uygulamadan önce, termal veya elektrik yanığı gibi yanık tipini belirlemelidir. Ek olarak, çalışanlar yanığın boyutunu anlamalıdır.

 

Yangınla ilgili yaralanmalar için işçilere ilk yardım çantasına erişim sağlamak çok önemlidir.

Büyük yanıklar durumunda, çalışanlar acil sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla iletişime geçmeli ve yaralananlara tıbbi yardım sağlamalıdır.

 

Çalışanları hareket açısından kontrol etmek ve nefes aldıklarından emin olmak da ciddi yanıklar için önerilen bir adımdır. İşverenler, çalışanların gerekli ilk yardım ekipmanının bulunduğu yere aşina olmalarına yardımcı olmalıdır.

 

Çalışanları yanıklarla ilgili sağlık ve güvenlik prosedürleri konusunda eğitin.

Bir çalışanın yanık geçirmesi durumunda, işverenler çalışanları yanığın ciddiyetine bağlı olarak acil bir durumda ne yapmaları gerektiğine hazırlamalıdır.

 

İşyerini yangın riskleri açısından değerlendirin ve önlemeye odaklanın.

 

Önleme, yangınla ilgili yaralanmaları önlemenin anahtarıdır. Çalışanların yangın ve patlama riski altında olduğu çalışma alanları için malzeme sağlamanın yanı sıra, işverenler yangın tehlikesi analizi de uygulayabilir. Yangın tehlikesi analizi, yangın söndürücüler ve hava izleme makineleri gibi acil müdahale hizmetlerinin ve ekipmanlarının, çalışanların en çok ihtiyaç duyduğu yerlere yerleştirilmesine yardımcı olacaktır. Bu süreç, endüstriyel şantiyelerin, işçilerin yanıcı sıvı depolama ve üretim yerleri gibi yangın tehlikelerine maruz kaldığı alanları belirlemesine yardımcı olmak için çok önemlidir.

 

Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı

 

Yangın sonrası temizlik ve kurtarma operasyonları sırasında işverenler, çalışanlara uygun kişisel koruyucu ekipman sağlamalıdır.

 

İşverenlerin işyerindeki tehlikeleri tanımlaması ve değerlendirmesi ve hangi koruyucu önlemlerin gerekli olduğunu belirlemesi gerekmektedir. Kişisel koruyucu ekipman gerekliyse, işveren şunları yapmalıdır:

 

 

Baretler

 

Çalışanlar, emniyetli bir şekilde oturması için baretlerdeki süspansiyonu ayarlamalıdır.

 

Göz koruması

 

Uçan parçacıklar, tehlikeli maddeler veya çıkıntılar ile temas sonucu delinme, sıyrık, ezilme veya yanık gibi göz yaralanmalarına maruz kalabilecekleri yerlerde çalışanlara uygun yüz veya göz koruması sağlanmalıdır.

 

İşitme Koruması

 

İşçiler, ağır ekipman ve elektrikli aletlerden dolayı aşırı gürültüye maruz kalabilir. İşverenler, çalışanları aşırı gürültüden korumak için uygulanabilir mühendislik veya idari kontroller kullanmalıdır. Mühendislik ve idari kontroller gürültüyü izin verilen seviyelere indiremezse, kulak tıkaçları veya kulaklıklar gibi işitme koruması sağlanmalıdır

 

El Koruması

 

İşverenler, çalışanların elleri zararlı maddelerin cilt tarafından emilmesi, kesikler veya yırtılmalar, sıyrıklar, delinmeler, kimyasal yanıklar, termal yanıklar, radyoaktif maddeler ve zararlı maddeler gibi tehlikelere maruz kaldığında uygun el korumasını seçmeli, sağlamalı ve kullanmalarını zorunlu tutmalıdır. Çalışma sahasındaki belirli tehlikeler için doğru tipte eldiven sağlanmalıdır; bazı eldivenler kesilmeleri ve delinmeleri önleyecek şekilde tasarlanmıştır, diğerleri ise kimyasallara veya aşırı sıcaklıklara karşı koruma sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir.

 

Bu ve daha fazla kişisel koruyucu ekipmana ulaşmak için ürün galerimizi ziyaret edin.