Diğer Haberler
Boya ve Cila Tiner Kullanımı için Eldivenler
Boya ve Cila Tiner Kullanımı için Eldivenler

Boya ve cila incelticiler, inşaat, otomotiv, perakende ve daha pek çok endüstride sıklıkla kullanılan yaygın maddelerdir. Bu sert solventleri kullanırken uygun korumaya ihtiyacınız vardır.

 

Zehirli Malzemelerle Çalışırken Kendinizi Koruma - Kişisel Koruyucu Ekipmanlar

 

Boya ve cila inceltici gibi maddeler sert çözücülerdir. Tehlikeli maddeler olarak uygun şekilde kullanılmadıkları takdirde ciddi sağlık riskleri oluşturabilirler.

 

Bu çözücülere cilt maruziyeti, temas bölgesinde dermatit, tahriş ve uyuşma gibi çok sayıda risk oluşturur. Boya inceltici veya konsantre dumanların sıçraması ciltte rahatsızlık ve ağrıya neden olabilir. Tekrarlanan maruz kalma ayrıca daha ciddi yan etkilere ve yaralanmalara neden olabilir. Örneğin, boya ve cila tinerindeki kimyasallar ciğerlerinize, sinir sisteminize ve karaciğerinize zarar verebilir, kanser riskinizi artırabilir ve daha fazla sağlık sorunlarına yol açarak yaşam kalitenizde ciddi düşüşler yaşamanıza neden olabilir.

 

Toksik malzemelerle çalışırken, tek kullanımlık eldivenler ve diğer kişisel koruyucu ekipmanlar, doğrudan cilt temasından kaçınmanıza ve kendinizi bu risklerden korumanıza yardımcı olabilecek önemli donanımlar ve malzemelerdir.

 

Boya ve Tiner ile Çalışırken Hangi Eldivenleri Kullanmalısınız? - Kişisel Koruyucu Ekipmanın En Doğru Yöntemi ve Kullanımı

 

Sert solventlere karşı korumaya ihtiyaç duyduğunuzda tüm eldivenler eşit değildir. Örneğin, lateks eldivenler, boya inceltici içindeki kimyasallara maruz kaldığında hızla bozulur ve ciltle temasa neden olabilir.

 

Nitril eldivenler, boyalardaki ve vernik incelticilerdeki kimyasallara dayanıklı oldukları için bu toksik malzemeleri işlemek en iyi ve en doğru seçimdir. Bu boyama eldivenleri, bu sert kimyasallara karşı yeterli direnç sağlayan petrol bazlı sentetik bir malzemeden yapılmıştır.

 

Çalışanlarınız, maruz kalma risklerinden korunmak için nitril eldivenlerini periyodik olarak değiştirmelidir. Ayrıca, geçirgenlik ve bozulma sürelerini belirlemek ve güvenli rutinler oluşturmak için yerinde testi kullanın ve olası durumlara karşı hazırlıklı olun.

 

Maskelemeyi Unutmayın

 

Boya ve vernik tineri gibi toksik maddeler, özellikle uzun süreli maruziyette cildinizde çok büyük ve olası risklere karşı sizleri savunmasız bırakabilir. Sprey aplikatörlerinden çıkan dumanlar ve kalıntılar, solunum ve sinir sistemlerine zarar verebilir. Doğru maskeyi kullanmak, havadaki kimyasallardan koruma sağlar.

 

N95 maskeleri, kimyasal çözücüleri doğrudan solumaktan kaçınmanızı sağlar. Bu yüz maskeleri, tehlikeli kimyasalların burnunuza ve ağzınıza girmesini engeller. Bununla birlikte, daha tehlikeli maddeler veya uygulamalar, solunum maskesi gibi ek koruma gerektirebilir.

 

İşçilerin soluyabileceği zehirli maddeler ve dumanlar içeren herhangi bir sahada uygun havalandırma şarttır.

 

Beta İş Güvenliği Şirketi ile Her İş için Doğru Eldivenleri ve Solunum Maskelerine Sahip Olun

 

Beta İş Güvenliği Şirketinde, kimyasal maddeleri güvenli bir şekilde işlemenizi sağlayan solvente dayanıklı eldivenler ve yüz maskeleri dahil olmak üzere en yüksek dereceli kişisel koruyucu ekipmanlar sunuyoruz. Daha fazlasını öğrenmek için bugün bize ulaşın!

 

Eldivenlerimiz ve solunum maskelerimize ulaşmak için ürün galerimizi ziyaret edin. Her gün ve daha fazlası için daima yanınızdayız. Kaliteli ve üstün koruma sağlayan ürünlerimiz bir gün değil, her gün sizleri korumak için özel olarak üretilmişlerdir.